Лавров: На Америци је да изабере хоћемо ли имати горе односе него у време Хладног рата

Лавров: На Америци је да изабере хоћемо ли имати горе односе него у време Хладног рата

* „Русија ће на сваки покушај преласка црвених линија оштро одреаговати. У нашим односима ништа неће ићи набоље ако Сједињене Државе не схвате бескорисност било каквих покушаја оживљавања униполарног света, ако буду стварале неку структуру којој ће бити потчињени сви у западним земљама, а читав западни лагер регрутовао друге земље на различитим континентима против Кине и Руске Федерације“

______________________________________________________

ШЕФ руске дипломатије Сергеј Лавров скандалозним је назвао потврдни одговор Џоа Бајдена на питање да ли Владимира Путина сматра `убицом`, али је нагласио да Москва позитивним сматра његов предлог да се са председником РФ сретне овога лета.

Додао је да се Бајденова иницијатива „још проучава“ и да је САД предлагано да обе стране опозову све потезе на плану свог дипломатског рата, па поручио званичном Вашингтону:

„У односима Русије и Сједињених Држава ништа се неће променити ако Вашингтон не престане да делује са позиције суверена, ако САД нису спремне да разговарају са Москвом. Биће то њихов избор који ће значити да ћемо живети у условима хладног рата или још горим“.

Министар иностраних послова РФ посебно је упозорио Бајденову администрацију да у односима са Русијом „не прелази црвене линије“:

„Русија ће на сваки покушај преласка „црвених линија“ оштро одреаговати. У нашим односима ништа неће ићи набоље ако Сједињене Државе не схвате бескорисност било каквих покушаја оживљавања униполарног света, ако буду стварале неку структуру којој ће бити потчињени сви у западним земљама, а читав западни лагер регрутовао друге земље на различитим континентима против Кине и Руске Федерације. Такође: ако Сједињене Државе не схвате да у Повљеи УН нису случајно принципи суверенитета, територијалног интегритета, немешања у унутрашње ствари других држава и суверена једнакост држава“.

Лавров је указао да је у време Хладног рата било кризних ситуација, али да је „постојало узајамно поштовање, које сада недостаје“.

Он је шизофреном назвао тврдњу портпаролке Беле куће, Џен Псаки, да ће САД наставити да уводе све нове санкције Русији јер ће то смањити тензије између две земље.

Факти

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вјоса, поздравио вас Ашраф Гани и поручио вам да обратите пажњу на Авганистан наредних пар недеља!

Вјоса, поздравио вас Ашраф Гани и поручио вам да обратите пажњу на Авганистан наредних пар недеља!

Председница привремених институција у Приштини Вјоса Османи изјавила је данас да ће се Војска Србије, …

Србији се сутра отвара тржиште од 200 милиона људи, још да имамо стратегију развоја...

Србији се сутра отвара тржиште од 200 милиона људи, још да имамо стратегију развоја…

СПОРАЗУМ о слободној трговини између Србије и Евроазијске економске уније (ЕАЕУ), који ступа на снагу …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *