Лазаревац: Санирање последица „торнада“, после 16 сати стиже струја

0
(0)

На подручју Лазаревца грађани и данас санирају последице олујног ветра налик торнаду из филмова, у помоћ им је стигло више од 150 радника а очекује се да ће после 16 сати око 70 одсто општине имати струју.

У пет најугроженијих месних заједница, који је пре два дана зхаватила олуја распоређено је и 150 до 200 радника и инжињера, а из београдских комуналних предузећа стигле су и корпе за рад на висину помоћу којих се санирају оштећења на крововима.

Потпредседник општине Лазаревац Бојан Стевић рекао је Тањугу да у току дана треба да стигне додатна количина грађе као и око 200.000 комада црепова како би се попраравили кровови.

„Тренутно се ради и на поправци далековода а остало је да се оспособе још два, тако да очекујем да после 16 сати око 70 одсто општине идобије струју“, реркао је Стевић.

Он је објаснио да су у деловима општине, који су најтеже погођени олујним ветром поломљене бандере и покидани каблови тако да се и из разлога безебдности ту неће пуштати струја док се све не доведе потпуно у ред.

Градоначелник Београда Синиша Мали и градски менаџер Горан Весић јуче су обишли месну заједницу Шопићи и на лицу места се упознали са размеранама невремена.

Мештани причају да је јак ветар буквално носио све пред собом и да су за само неколико минута остали без црепа на крововима, тераса…а силину олујног удара упоређују са „торнадом и вртлогом“ који се могу видети у америчким филмовима.

После обиласка дела општине Лазаревац Мали и Весић су разговарли са представницима грађевинских компанија са територије града када је договорено да се у ту општину упуте радници икако би помогли у санирању штете.

Мали је на састанку истакао да је штета у пет лазаревачких месних заједница велика, те да је неопходна стручна помоћ грађевинске оперативе, која би допринела да се посао око поправке и санације оштећених објеката што пре обави.

Весић је, како је саопштено из градске управе рекао да је више од 300 кућа оштећено у озбиљнијем степену, док је око 1.000 претрепело нешто мању штету.

У среду, 25. јуна , јако олујно невреме, које је трајало неколико минута захватило је Лазаревац, а оштећана је и црква Светог архангела Гаврила с које је ветар срушио звоник и оштетио кровну конструкцију.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

РБ Kолубара се спрема за пропаст и продају: Неподношљива лакоћа сатирања

4.6 (80) Угаљ је за електропривреду Србије незаменљива стратешка сировина. Још од 90-тих од стране …

У Лазаревцу подметнуте експлозивне направе испод два аутомобила опозиционог активисте Александра Дражића

3.3 (3) У Лазаревцу су ноћас подметнуте експлозивне направе испод аутомобила опозиционог активисте Александра Дражића, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend