fbpx
Насловна / Србија / Економија / Лед на рекама може да утиче на снабдевање и цене горива
Лед на рекама може да утиче на снабдевање и цене горива 1

Лед на рекама може да утиче на снабдевање и цене горива

Удружење Нафтних компанија Србије (УНКС) саопштило је да уколико буду потрајале блокаде пловидбе Дунавом, Савом и Тисом и проблеми у железничком саобраћају у Србији може бити угрожено снабдевање горивом.

Додају да су изузетно ниске температуре у Србији и региону ових дана створиле озбиљне проблеме у логистици моторних горива.

„Снабдевање тржишта Србије није угрожено, али уколико прекид пловидбе Дунавом и Савом и проблеми у железничком саобраћају буду потрајали, може доћи до поремећаја. Овоме треба додати и проблеме у раду појединих рафинерија, као и проблеме у транспорту кроз друге земље“, наводи се у саопштењу.

Према подацима за првих девет месеци ове године, како наводе, око 12 одсто бензина, 33,5 одсто евродизела и чак 54 одсто ТНГ-а које се потроше на тршишту Србије потиче из увоза, а за транспорт горива се углавном користи речни и железнички транспорт.

Наводи се и да увозници троше залихе које су формирали крајем прошле године и приморани су да користе скупљи камионски превоз, те, уколико овакви временски услови потрају, то се може одразити и на снабдевеност и на цену горива.

Бета

фото: Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

За ауто-путеве дајемо дупло више од уговореног 11

За ауто-путеве дајемо дупло више од уговореног

Иако је министарка грађевинарства Зорана Михајловић најавила да ће коначна рачуница бити тек изведена, изградња …

Цена кукуруза пала на најнижи ниво од 2016. године, цена соје је на најнижем нивоу од 2011. а цена сунцокрета најнижа од 2014. 12

Цена кукуруза пала на најнижи ниво од 2016. године, цена соје је на најнижем нивоу од 2011. а цена сунцокрета најнижа од 2014.

НОВИ САД – Цена кукуруза пала на најнижи ниво од 2016., цена соје је на …

Један коментар

  1. Da, da, i vetar utiče na cenu…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *