fbpx

Манифест „Мајки и очева – чувара деце и породице у Србији“ (са захтевима)за СВЕРОДИТЕЉСКИ ПРОТЕСТ 14.маја

0
(0)

Помаже Бог, браћо, сестре и сви наши пријатељи!

Повод данашњег сверодитељског саборовања код Споменика кнезу Михаилу је недавни покушај отвореног напада антипородичног НВО сектора на наше породице и нашу децу кроз НАШЕ државне институције и просветни систем Србије.

Подсећамо, тзв. Радна група при Министарству просвете, науке и технолошког развоја „за заштиту од насиља и дискриминације“ покушала је да усред школске 2016/17. године измени наставне планове и програме увођењем тзв. „образовних пакета“ у вртиће и школе, за децу узраста од 3 до 18 година. На тај начин се отворено, на више од две стотине страна написаног „материјала“, заправо промовише хомосексуализам, порнографија и дечја сексуалност и истовремено криминализује традиционална породица тврдњом да представља „најопасније место за одрастање деце у модерном друштву“.

На очигледну окупацију и сексуализацију наставних планова и програма од стране антипородичних НВО, тобоже причом о спречавању насиља над децом у породици и школама, указивали су последњих недеља многи уважени делатници, стручњаци и породична удружења у својим јавним обраћањима и текстовима, чиме су подигли пажњу јавности на највиши ниво и тако извршили притисак на Министарство да повуче скарадне „пакете“. Ипак, свесни смо да борба са узурпаторима наших породица, наше деце и здравог разума није завршена и овом приликом, пре представљања наших захтева и будућих активности, цитираћемо део текста књижевника и публицисте Владимира Димитријевића, недавно објављеног на страници Фонда стратешке културе, који најбоље илуструје у ком правцу желимо да одгајамо нашу децу и да нећемо дозволити никоме да нас у томе спречава:

„Хоћемо да наша деца науче да је личност другог човека НЕПРИКОСНОВЕНА, да нико не сме бити СЕКСУАЛНИ ОБЈЕКАТ, да малолетнички полни односи нису „репродуктивно здравље“, да деца имају право да им се СЕКС- ПОГЛЕД НА СВЕТ не намеће. Хоћемо да наша деца сазнају да љубав није исто што и краткотрајна телесна привлачност, и да људи нису „партнери“, него бесмртна и вечна деца Божја, испуњена радошћу због постојања Другог. Нећемо да их уче да је политички хомосексуализам универзално важећа истина. Не дозвољавамо огољено ЕУ насиље над овим измученим народом и његовом будућношћу. Нећемо постати издајници своје деце! Распети и васкрсли Господе, благослови нас у борби за наше потомство!“

Напомињемо, непријатељи наше деце неће одустати од разарања породице и добрих породичних односа у Србији. Зато је наша обавеза да останемо будни родитељи – чувари, спречимо и предухитримо сваки будући покушај злоупотребе најмлађих и дисквалификацију природне породице. Само таква породица је одувек била, јесте и остаће најсигурније место за одрастање наше деце.

Стога, позивамо све породичне, искрено родољубиве организације и појединце, синдикате просвете, војске, полиције, здравства на удруживање, на духовни и морални устанак за очување институције здраве традиционалне породице и наших најмлађих.

З А Х Т Е В И

 1. Захтевамо хитну смену министра просвете и технолошког развоја у Влади РС Младена Шарчевића и свих државних (народних) службеника који су на било који начин узели учешће у афери „Пакет“;
 2. Захтевамо од надлежних органа покретање кривичног поступка против НН лица због кршења члана 185 Кривичног законика Републике Србије („Приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију“) приликом увођења спорних „Пакета“, као и за кривично дело трговина утицајем (чл. 366 КЗ), а са основом извршења кривичног дела повреда равноправности (чл. 128 КЗ);
 3. Трајно суспендовање из јавне употребе “часописа” под називом „Образовни пакет за учење о теми сексуалног насиља над децом за основне и средње школе у Србији“, као и свих сличних ненаучних и на фалсификатима заснованих „уџбеника“;
 4. Искључивање свих антипородичних и антидржавних НВО и са њима повезаних лица (АЖС, Инцест траума центар…..) из свих државних институција, скупштинских одбора, већа, радних група при министарствима (просвете, социјалне политике, здравља, унутрашњих послова, правосуђа…) и прекид сарадње и финансирања; (пре)испитивање њиховог финансирања и порекла имовине.
 5. Укључивање у рад државних органа (њихових радних тела и група) релевантних и еминентних организација и појединаца ради давања стручног мишљења приликом доношења било ког породичног закона или акта, као и учествовања у преиспитивању процедуре и резултата при изради Прве Националне студије о друштвеном проблему сексуалног злостављања деце у Републици Србији и свих осталих докумената који се тичу односа породице, родитеља и деце у Србији.
 6. Тражимо формирање стручних и породичних тела која ће контролисати рад Центара за социјални рад, одстрањивати утицаје спорних НВО сектора, која неће наметати сукобе разведеним родитељима, а на штету њихове деце и која ће сарађивати са Судом, Полицијом и Тужилаштвом, а у најбољем интересу деце.

(Сви горе наведени закључци доносе се у доброј намери и као бесплатна услуга и помоћ свим институцијама Републике Србије и као допринос опстанку читавог народа.)

Захваљујемо се организацијама које су помогле повлачење скарадних „Пакета“:
Центру за заштиту породице, Центру за бригу о породици, УГ „Ко нам трује децу“, Породичном сабору, Фонду за стратешку културу, УГ „Грађанска иницијатива за необавезну вакцинацију“, Србском ФБ Репортеру, Васељенској, Антицензури, Глобал Медији, радијима: “Снага народа“, „Сербона“, „Ведро“; Православном родитељу, Војном синдикату Србије, Свесрпској народној организацији “Срби на окуп”, Војним ветеранима Србије и свима осталима …

Захваљујемо се и следећим јавним делатницима:
Проф. др Слободану Антонићу, др Миши Ђурковићу, професору Владимиру Димитријевићу, др Зорану Миливојевићу, др Немањи Зарићу, др Зорану Чворовићу, др Слађани Велков, др Бојану Цакићу, др Јовани Стојковић, потпуковнику Зорану Јовановићу, Владиславу Ђорђевићу, Весни Веизовић, Биљани Диковић, Јасмини Буква, Биљани Ђоровић, Милану Зарићу, Јовану Хонди, Горану Бујићу и свим осталим (познатим и анонимним) појединцима који су иступили у одбрану породице…

 

У Београду,
14. маја 2017. лета Господњег

 

Организатор скупа: Неформално удружење родитеља „Ја волим и маму и тату“
Подносилац пријаве скупа: Драган Средановић
„Манифест“ приредили: Александар Алексић, Драгана Бамдад и Драгана Баша

 

————-

9.5.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ПОДРЖИТЕ! Трећи велики протест ратних војних ветерана

5 (2) Позивамо све ратне, војне и полицијске ветеране, ратне инвалиде, породице погинулих хероја, као …

Из чеснице код Храма малишани извукли 33 златника

1 (1) Традиционално ломљење божићне чеснице одржано је данас испред Храма Светог Саве у Београду …

3 Коментара

 1. Вучић Вокеру: Ти то нама опет претиш!
  https://www.youtube.com/watch?v=iUcO-3H-TEw

 2. Оставка и кривично гоњење министра просвете зато:
  1) што су особе које су направиле тај пакет за растурање породице и дечије психе, запослене у Министарству,
  2) после негодовања јавности, рекао је да се повлачи поменути пакет (не зато што је сасвим скарадан) на дораду, али да аутори не пристају на корекције, па ће се направити други пакет у коме ће ОПЕТ да буде водитељ пензионисана докторка Лаиновић!

  Све ово доказује да је Министар уствари творац и наручилац овог „пројекта“.
  Пошто у овој држави нико ништа не може да уради без Премијера, због своје функције је он још већи кривац за све ово.
  Ако смо имало правна држава, оставка – суспензија Премијера, Министра, свих учесника у овом „програму“ и кривична одговорност, била би колико – толико сатисфакција за родитеље и децу који су били мета насртаја на њихову личност и интегритет.

  Све похвале и подршка овом удружењу и породично ћемо прећи 200 км да их и лично својим присуством подржимо.

 3. Унутрашњост

  Долазимо масовно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *