fbpx
Насловна / Србија / Економија / МИНИМАЛАЦ: Минималну зараду од 22.620 динара прима између 300 и 350 хиљада запослених у Србији

МИНИМАЛАЦ: Минималну зараду од 22.620 динара прима између 300 и 350 хиљада запослених у Србији

Минималну зараду од 22.620 динара прима између 300 и 350 хиљада запослених, процењују у Републичком заводу за статистику.
Многи запослени на црно примају мање и од тога, не добијају оно што зараде или их плаћају са закашњењем. После најаве из Владе да ће до јесени минималне зараде бити повећане, проверавали смо како је то у пракси могуће.

Закон о раду прецизира да се о минималној заради договарају социјални партнери до 15. септембра, за следећу календарску годину, а ако се не договоре, о њој одлучује Влада.

Међутим, у Министарству рада кажу да и социјални партнери: синдикати и послодавци, могу да траже повећање минималне зараде. „Тако да је могуће у току године одлучити о евентуалном повећању цене рада уколико се сви социјални партнери сагласе и уколико је то наравно оправдано повећањем оних параметара на основу којих се и одређује минимална цена рада“, каже Зоран Лазић, државни секретар Министарства рада, запошљавања и социјалне политике.
Поред основног минималца, радник треба да добије регрес, топли оброк и превоз. Када би се додало тих неколико хиљада динара на основну минималну зараду, видели бисмо да већина трговинских ланаца, у ствари исплаћује минималну зараду, или тек мало више од тога.

Иако раде за време државних празника и имају највише марже у окружењу, због велике понуде радне снаге – мало плаћају раднике. Послодавци се слажу да неке њихове колеге тако злоупотребљавају запослене, али се жале да плаћају највише доприносе по запосленом у Европи, до 67 одсто. За разлику од већине европских земаља, код нас се опорезује и минимална зарада, а доприносе држава не смањује.

„Апсурдно је да се на топли оброк плаћају сви порези и доприноси што је ипак једна социјална категорија“, каже Бобан Атанацковић, председник Уније послодаваца Србије. Минималну зараду – непопуларни „минималац“ послодавац исплаћује док трају поремећаји у пословању фирме, и то не дуже од шест месеци. Ако се пословни проблеми до тада не реше, послодавац је дужан да обавести репрезентативни синдикат о разлозима. Мада су свесни стања у буџету, синдикати истичу да минимална зарада није довољна ни за пуко преживљавање.
„Минимална зарада мора адекватно одговарати потрошачкој корпи, односно да минимална зарада мора бити на нивоу минималне потрошачке корпе, а то је негде на нивоу око 35 хиљада у овом моменту“, каже Љубисав Орбовић, председник Савеза Самосталних синдиката Србије.

„Уколико наш раст годишње износи 3 одсто БДП-а, онда не можемо очекивати у целини да ће зараде бити веће од тог раста“, каже Бобан Станацковић, председник Уније послодаваца Србије.

Колико ће минимално бити плаћени радници у Србији знаћемо до средине септембра, а спекулише се да ће радни сат уместо досадашњих 130, бити око 140 динара.

РТС

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Стразбур наложио Србији да плати одштету радницима

4.9 (17) Европски суд за људска права наложио је држави Србији да због неизвршења или …

Србија има најмању стопу запослености у Европи

3 (7) Kад 29. фебруара 2020. шљакер у котларници, теткица у школи или ко други …

Један коментар

  1. Вучић Вокеру: Ти то нама опет претиш!
    https://www.youtube.com/watch?v=iUcO-3H-TEw

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *