Насловна / Свет / Европа / Марин ле Пен: Покрет којим председавам одувек се противио независности „Косова“ и сматрам да треба да се испоштује Резолуција 1244
Марин ле Пен: Покрет којим председавам одувек се противио независности "Косова" и сматрам да треба да се испоштује Резолуција 1244 1

Марин ле Пен: Покрет којим председавам одувек се противио независности „Косова“ и сматрам да треба да се испоштује Резолуција 1244

БЕОГРАД – Радикално се противимо подршци ЕУ иредентизму, који има за циљ да ослаби нације тако што ће их растурити, изјавила је, говорећи о косовском проблему, Марин ле Пен, председница странке Национално окупљање, која је на недавним изборима за Европски парламент освојила највише гласова у Француској.

„Покрет којем председавам одувек се противио независности Косова, водећи рачуна о томе да се испоштује Резолуција 1244“ СБ УН, рекла је Ле Пен за „Вечерње новости“.
На питање да ли мисли да Србија треба да уђе у ЕУ и да ли је 2025. година реалан датум, Ле Пенова је подсетила да се њена странка бори против политичког система који представља ЕУ и да је због тога против принципа проширења.

„Не верујем да Србија има интерес да се интегрише у овај систем. Политика уцена и претњи против Мађарске, због тога што с правом одбија да буде подложна мигрантским квотама и учесталој политици уплитања Европске комисије у политички живот држава чланица, сигнали су упозорења који не треба да се занемарују“, сматра она.

Говорећи о односима Француске и Србије, она је истакла да су у питању веома стари односи пријатељства, које, како је рекла, време није променило.

„Ови односи, наравно, морају да буду очувани и обогаћени ојачаним партнерством у оквиру билатералних веза“, рекла је Ле Пенова.

Танјуг

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Француска: Борба за српско Косово и Метохију није завршена! 11

Француска: Борба за српско Косово и Метохију није завршена!

Француски „Колектив за мир на КиМ“ позвао је Французе да се пробуде јер се и њима дешава …

НП Отаџбина: Вучићева игра на карту савести код сепаратиста, чист идиотизам! 15

НП Отаџбина: Вучићева игра на карту савести код сепаратиста, чист идиотизам!

Још на почетку своје владавине одмах се видело да Александру Вучићу није стало да сачува …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *