fbpx

Меркелова рекла Камерону да Британију сви мрзе у Европској унији

0
(0)

Британски медији објављују одломке из књиге Дејвида Камерона „At 10“ у којој се, поред осталог, открива да му је Меркелова у новембру 2012-те – за време заједничког ручка са, за којим се разговарало и о изласку Британије из ЕУ – рекла и ово: „Сви вас мрзимо“.

Камерон у књизи наглашава да се те речи нису односиле на Немце, већ да је Меркелова тиме рекла да Велику Британије мрзе све земље чланице Европске уније

Камерон открива и да је том приликом настојао да Меркелову убеди у потребу реформисања ЕУ, а да му је она посаветовала: „Треба да послушате жену која је старија од вас и да не будете агресивни“

НЕМАЧКА канцеларка Ангела Меркел је данас позвала Немце да поврате дух присутан током уједињења земље 1990. године, како би се лакше изборили са изазовом интегрисања стотина хиљада избеглица и миграната.

„Немачко јединство је било веома посебно“, рекла је Меркелова у свом недељном обраћању јавности, а уочи 25. годишњице уједињења Немачке 3. октобра, пренела је агенција AFP.

Иако је признала да су прихват таласа избеглица и суочавање са задатком поновног уједињења две веома различите ствари, немачка канцеларка је истакла да ће интегрисање људи који беже пред ратом и сиромаштвом захтевати сличан напор од читавог немачког друштва.

„Тај општи осећај, кад смо суочени са великим задатком који можемо да остваримо, верујем да апсолутно можемо да се присетимо како се то ради“, рекла је Меркелова.

Сећање на процес уједињена источне и западне Немачке је подстакло „многе људе да се данас ангажују. Њихов приступ задатку је вођен идејом „ми желимо да успемо и можемо да успемо“, истакла је она.

Немачка је најпожељнија дестинација за стотине хиљада избеглица који беже од рата и сиромаштва на Блиском Истоку и Африци и стижу у Европу.

Очекује се да ће у Немачку само ове године стићи чак милион људи, што је велики раст у односу на број од 200.000 избеглица и миграната, колико их је у ту највећу европску привреду стигло прошле године.

Меркелова је овако наступила у време када британски медији објављују одломке из књиге Дејвида Камерона „At 10“ у којој се, поред осталог, открива да је актуелни британски премијер одбио предлог свог претходника, Тонија Блера, да се направи нагодба са либијским лидером Моамером Гадафијем. Али, што је још важније, да је сам Камерон у новембру 2012-те – за време заједничког ручка са Меркеловом, за којим се разговарало и о изласку Британије из ЕУ – немачка канцеларка изговорила и ово: „Сви вас мрзимо“.

У Камероновој књизи се наглашава да се те речи нису односиле на Немце, већ да је Меркелова тиме рекла да Велику Британије мрзе све земље чланице Европске уније.

Камерон открива да је том приликом настојао да Меркелову убеди у потребу реформисања ЕУ, а да му је она посаветовала: „Треба да послушате жену која је старија од вас и да не будете агресивни“.

Још је Камерона назвала „штеточином“ и додала: „Ви настављате да се позиционирате као опоненти. Сви вас зато мрзимо“.

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Закључак: Закон какав је донела Црна Гора, у ЕУ – невиђен

5 (1) У Парламентарној скупштини Савета Европе закључено је да Закон о слободи вероисповести у …

Зар ви Господине Борел немате много паметнија посла у Каталонији?

0 (0) Високи представник Европске уније за спољну политику и безбедност Жозеп Борел изјавио је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *