Меркелова у паници: Очекује да на Европу крене милион миграната из Магреба и Либије
merkel-nemacka-azilanti-migranti

Меркелова у паници: Очекује да на Европу крене милион миграната из Магреба и Либије

0
(0)

Америчка агенција Bloomberg наводи признање једног од људи из врх њене партије „унутарполитички приоритет је по сваку цену смањити број избеглица који стижу до Немачке“. Потом цитира Јозефа ЈАНИНГА, шефа берлинског одељења Европског савета за међународне односе: „То је за Меркелову питање живота и смрти“

КАНЦЕЛАРКА Ангела Меркел успела је да се поводом миграната нагоди са Турском, али проблеми за њу тек почињу – оценио је Bloomberg.

Америчка агенција у овом контексту указује да је највећа миграциона криза после Другог свтског рата натерала Меркелову да наспусти своју пословичну опрезност и да се упетља у блискоисточну геополитику.

Bloomberg наводи да му је „један саговорник из партије Меркелове“ (име не наводи) открио да немачке тајне службе очекују да у Европу тек крене милион избеглица из земаља Магреба, а посебно из Либије, и да је то оно што је тренутно највише плаши. Зато је њен унутарполитички приоритет: по сваку цену смањити број избеглица који стижу до Немачке.

Агенција цитира ову процену Јозефа Јанинга, шефа берлинског одељења Европског савета за међународне односе: „То је за Меркелову питање живота и смрти. Зато ће Немачка бити активнија на северу Африке. А то значи да ће она морати да се бави нечим што јавност не схвата и да притом буде веома опрезна“.

Bloomberg овоме додаје: „Проблем Меркелове је у томе да се од ње све више удаљавају бирачи што она дубље улази у геополитику“.

Америчка агенција процењује да ће Турска споразум са Турском покушати да направи са још неким земљама, а да је највише мучи Либија чији проблем ће покушати да реши формирањем „владе националног јединства на челу са Фајезом Сараџом. Упркос томе што он нема ни парламентски легитимитет ни борбено способну армију.

Сама Меркелова је већ изјавила: „Велики број избеглица, које стижу из Африке, налази се у Либији. Неће бити лако убедити Либију да на себе преузме део терета“.

Зато ће Берлин покушати да у решавање миграционе кризе укључи Египат.

Bloomberg наводи да „бизнисмени“ који превозе мигранте из Либије мењају правац и настоје да их довезу до Италије која се спрема да им „затвори путеве“

Меркелова зато врши притисак на Мароко, Алжир и Тунис да се „укључе“, истовремено чини све да те три државе буде проглашене за „земље безбедног порекла“.

Bloomberg закључује: Меркелова грозничаво вуче потезе, али може и не успети јер су у Немачкој на јесен парламентарни избори..

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Мигранти нападају Српкиње испред продавница и отимају им храну! БОЈИМО СЕ ДА ИЗАЂЕМО НА УЛИЦУ… (видео)

Мигранти нападају Српкиње испред продавница и отимају им храну! БОЈИМО СЕ ДА ИЗАЂЕМО НА УЛИЦУ… (видео)

5 (7) Док Италија и Словенија блокирају мигранте, њих је све више заглављено у Србији, …

ИТАЛИЈАНСKИ ПОЛИТИЧАР: Сваки напад на Србина са Kосова је напад на хришћанску Европу! НЕ ОДУСТАЈТЕ ОД СВОЈЕ СВЕТЕ ЗЕМЉЕ…

ИТАЛИЈАНСKИ ПОЛИТИЧАР: Сваки напад на Србина са Kосова је напад на хришћанску Европу! НЕ ОДУСТАЈТЕ ОД СВОЈЕ СВЕТЕ ЗЕМЉЕ…

5 (12) Стефано Павези, функционер италијанске Лиге, Матеа Салвинија и активиста организације Уна Воце Нел …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend