fbpx

Мешање карата: Путин спровео велике кадровске промене

0
(0)

Данас се сазнало о великим кадровским променама у неколико руских региона и неколико федералних министарстава. Осим тога, председник Русије Владимир Путин објединио је Кримски и Јужни федерални округ и послао у пензију амбасадора у Украјини Михаила Зурабова. Привремени повереник за послове Русије у Украјини је Сергеј Торопов.

Федерални окрузи

Кримски федерални округ званично је укинут и прикључен Јужном федералном округу. За овлашћеног представника обједињеног округа постављен је Владимир Устинов, који је пре тога вршио функцију овлашћеног представника Јужног федералног округа.

За овлашћеног представника председника у Сибирском федералном округу уместо смењеног Николаја Рогошкина постављен је бивши гувернер Севастопоља Сергеј Мењајло, који је данас смењен по сопственој жељи. Привремени в.д. гувернера Севастопоља постао је Дмитриј Овсјаников.

Промене су се десиле и у Северозападном федералном округу — уместо Владимира Булавина овлашћени представник постао је Николај Цуканов, који се раније налазио на челу Калињинградске области. Вршилац дужности шефа Калињинградске области постао је Јевгениј Зиничев.

У Севернокавкаском федералном округу овлашћени представник постао је Олег Белавенцев, који је раније представљао председника на Криму. Он је на том месту заменио Сергеја Меликова.

Војне институције

Бивши шеф Севернокавкаске федералне области Меликов данас је постао заменик директора Руске гарде.

Измене су се догодиле и у руководству Федералне царинске службе. Премијер Русије Дмитриј Медведев пензионисао је шефа Царинске службе Андреја Бељанинова. Нови руководилац те службе је Владимир Булавин.

Раније је извршен претрес Федералне царинске службе и Бељанинове куће због случаја о пребацивању веће количине алкохола преко границе Царинске уније и неплаћања царине. Притом, како преноси руска „Газета“, у викендици Бељанинова истражитељи су запленили велику количину новца, од којих се један део налазио у кутијама од ципела, старе слике и друге драгоцености.

Гувернери

Осим тога, Владимир Путин сменио је са дужности у вези са губљењем поверења у гувернера Кировске области Никите Белиха који се налази у притвору по оптужби за примање мита од 400 хиљада евра. За привременог вршиоца дужности гувернера именован је Игор Васиљев, који је раније био директор Федералне службе државног регистра.

Такође су хитно прекинута овлашћења гувернеру Јарославске области Сергеју Јастребову. Вршилац дужности региона постао је заменик министра унутрашњих послова Дмитриј Миронов.

Спутник

фото: Спутник

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Николај Патрушев: Какву алтернативу Русија нуди свету?

5 (4) Духовно-моралне вредности друштва као основа суверенитета државе Пише: Николај Патрушев (секретар Савета безбедности …

Иницијатива руских посланика: Родитељима гарантовати право да одбију вакцинисање деце

5 (9) * У писму посебно нагласили: „Законом се мора прописати да се превентивне вакцинације, као и мере за рано …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *