Михајловић потписала прве субвенције од 8.000 евра таксистима за куповину нових возила

1
(2)

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић потписала је данас првих 29 решења о одобравању субвенција од по 8.000 евра таксистима и превозницима за куповину нових аутомобила.

Kако је објаснила, одобравањем субвенција држава жели да подстакнемо куповину нових аутомобила који испуњавају највише еколошке стандарде са моторима „евро 6“ или хибридних и електричних аутомобила, како би грађани прво добили квалитетнију и безбеднију вожњу, чистији ваздух и квалитетније еколошко окружење.

„Сада смо одобрили субвенције од 232.000 евра, а поднета су укупно 1.442 захтева превозника за куповину нових аутомобила, који ће бити обрађивани у наредном периоду“, казала је она.

Михајловић је истакла да ће превозници и таксисти са решењима о субвенцији потписати уговоре са банкама или лизинг кућама о куповини нових возила, а да ће им након тога у најкраћем року бити уплаћена субвенција од 8.000 евра.

На основу Уредбе о додели субвенција, таксисти и превозници су у обавези да возило не могу да отуђе у наредне три године, а министарство ће од сутра почети да обавештава превознике о одобреним субвенцијама.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Напредна фукара задужује Србију за милијарде евра како би шиптарским терористима направила аутопут и железницу

3 (2) Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да још никаква помоћ …

ЦИНС: Вучићев кум улази у посао са ветроелектранама

5 (3) Никола Петровић, кум председника Србије Александра Вучића, постао је у августу сувласник фирме …

2 Коментара

  1. Каква превара…

    • У ком својству ова профукњача то ради ?
      Она је одавно обична грађанка и да је правде и независног судства у овој назови држави, већ би требала да буде у бувари.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend