fbpx

Милер: Покретање обе линије гасовода „Турски ток“ до краја 2019. године

0
(0)

Може се са сигурношћу говорити о покретању обе линије гасовода „Турски ток“ на време, до краја 2019. године, изјавио је директор „Гаспрома“ Алексеј Милер на састанку са руским председником Владимиром Путином.

Милер је истакао да је „Гаспром“ већ добио дозволу за локацију у турској економској зони, у Црном мору од границе економских зона Турске и Бугарске према Турској на удаљености од 250 километара, за спровођење истраживања.

„Све ово нам омогућава да са сигурношћу говоримо да ће обе цеви бити изграђене на време, до краја 2019. године. Једна цев капацитета 15,75 милијарди кубних метара гаса намењена је за турско тржиште; друга цев је намењена, као што знате, за снабдевање гасом европских потрошача. Према томе, предвиђа се успостављање транзитне инфраструктуре преко територије Турске ка европским земљама“, истакао је Милер.

Русија и Турска су 10. октобра потписале међувладин споразум за реализацију пројекта „Турски ток“. Споразум обухвата изградњу две линије гасовода испод Црног мора, чији су капацитети по 15,75 милијарди кубних метара гаса. Једна линија предвиђена је за испоруку гаса директно на турско тржиште, а друга за испоруку гаса транзитом преко Турске у европске земље. Међудржавни споразум такође дефинише рок до којег треба да буду изграђене ове две морске линије, и то је децембар 2019. године.

Восток

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Путин: Турски ток ће бити реализован

0 (0) ИСТАНБУЛ– Руски председник Владимир Путин изјавио је данас у Истанбулу да је са …

Газпром добио дозволу Анкаре за градњу подморског дела гасовода Турски ток

0 (0) ГАЗПРОМ је објавио да је од Турске добио „прву дозволу за градњу подморског …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *