Милостиња од 3.000 до 5.500 динара звана дечији и родитељски додатак још није исплаћена а кад ће – не зна се

0
(0)

Родитељски и дечји додатак се, према законима, исплаћују до краја месеца. Иако званично нема закашњења, много родитеља револтирано је што уплатâ нема с обзиром на то да су новац до сада добијали око 20. у месецу.

Kако РТС незванично сазнаје, процедура исплате родитељског и дечјег додатка је покренута. За сада се, међутим, не зна када родитељи могу новац да очекују на својим рачунима.

С друге стране, у банци Поштанска штедионица, преко које се врши исплата додатака, рекли су нам да још нису добили налоге за исплату. На сајту и Фејсбук страници банке, где се објављују датуми исплате, за сада нема обавештења у вези са дечјим и родитељским додатком.

Бројни родитељи обратили су се РТС-у са упитом када ће бити исплаћен родитељски и дечји додатак. Незадовољни су што, како кажу, новац касни, а до сада је углавном исплаћиван око 20. у месецу.

– Родитељи су револтирани и забринути због немара, неблаговременог информисања о кашњењу и посебно због односа који држава има према родитељству. Законом о финансијској подршци породици с децом многим мамама је умањена накнада за породиљско боловање, огроман број мама и нема примања током прве године живота детета те им је овај новац од великог значаја, посебно у периоду увећаних трошкова због празника – рекла је за РТС Јасмина Михњак, уредница родитељског портала бебац.цом.

Износи дечјег додатка су од 3.000 до 5.500 динара за дете за које је остварено право. Дечји додатак примају најугроженије породице чији приходи су мањи од 9.000 по члану породице, као и родитељи деце са сметњама у развоју.

Родитељски додатак се једнократно исплаћује за прво дете у износу од 100.000 динара, а за свако наредно дете исплаћује се месечно, између 10.000 и 18.000 динара.

Град Београд: Сва давања без кашњења

Секретаријат за социјалну заштиту саопштио је да су данас породиљама са територије града Београда исплаћена новчана давања за новембарску рату.

– На тај начин исплаћена су сва давања за ову годину, као што је и планирано сваког 25. у месецу, без кашњења – наводи се у саопштењу.

Kако наводе, главни предуслов за повећање наталитета јесте стварање друштвене атмосфере у којој ће жене осећати да имају пуну подршку система, што се наведеним мерама и показује.

Новинар.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

На Космају се тренутно зида џамија (видео)

5 (5) Дејан Лучић говори о томе како се на обронцима планине Космај надомак Београда …

ДЕВОЈКУ (19) тукла четворица Вучићевих миграната у центру Бгд! Превезена на ВМА

5 (7) Четири мигранта напали су ноћас око 23.30 часова девојку у Карађорђевој улици, тачније, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend