Влада Србије уместо за здравство, милијарду и по даје Путевима Србије

5
(1)

Влада Србије донела је решење којим се укупно 1,7 милијарди динара са ставки за подршку Републичком фонду за здравствено осигурање и сервисирања спољног дуга пребацује Јавном предузећу “Путеви Србије”, наводи се у решењу Владе објављеном у Службеном гласнику.

У решењу Владе Србије, које је потписала премијерка Ана Брнабић, уместо за подршку РФЗО из буџета за 2019. се, како је наведено пребацује “Путевима Србије” 1,4 милијарди динара.

Још 300 милиона динара преноси се са сервисирања спољног јавног дуга, односно за отплату страних камата, преноси Нова економија.

Ова средства “распоређују се Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, ради обезбеђивања недостајућих средстава потребних Јавном предузећу ‘Путеви Србије’ за одржавање мреже државних путева И и ИИ реда, као и за обавезе из члана 70. Закона о путевима”.

Ово није први пут да Влада Србије преусмерава средства са РФЗО – ове године је одлучила да се 60 милиона динара, колико је било намењено Фонду, потроши на међународну промоцију Србије у оквиру кампање “Србија ствара”, пише Нова економија.

Влада је такође помагала и ЈП “Kоридори Србије”, са 500 милиона динара у новембру, 300 милиона динара у октобру и две милијарде динара у септембру.

Н1, НОВА ЕKОНОМИЈА

фото: новинар.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Има ли краја сипању пара у „Ер Србију“ и зашто не?

5 (2) Док се званичници хвале успесима националне авиокомпаније, истина је суморна: Ер Србија је …

Напредни буџет Kраљева са дефицитом од преко 570 милиона динара

5 (1) Ових дана у Kраљеву је актуелно питање будзета за 2021. годину. Нови будзет …

2 Коментара

  1. Множе се фирме типа Србија гаса…… Астрономска плата , али и дугови… Игранка без престанка, ко не плати гас искључе га, али држава опет од свих нас отме паре да санира њихове дугове. За то време челни људи, престали да броје купљене некретнине….

  2. Болнице у колинији Србији су у распаду. Људе враћају, термина за пријем нема, лекара нема, лекари без искуства јер здравство у буљуцима бежи у иностранство.
    Дабогда издајницима и убицама народа пресео сваки отети динар народних пара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend