Милове усташе ће и ове године славити „Олују“ у Книну

5
(2)

* Посланик Демократског фронта Јован ВУЧУРОВИЋ: „Присуствовати скупу на коме се славе етничка чишћења, усташки злочини у ‘Олуји’, ‘Бљеску’, Медачком џепу и другим – понижавајуће је за Црну Гору. Тамо пева један Томпсон, славећи идеологију из Другог светског рата која је побила милион Срба, Рома и Јевреја“

* ФАКТИ: Има у овом кроатоликом србофобском злу из Подгорице и нешто добро. Мило Ђукановић  све више личи на Секулу Дрљевића. Он је на том путу потребан и Берлину, и Лондону, и Вашингтону. Али, Ђукановић преко Книна делегитимише и демонтира свој режим ефикасније него што то може ико из српске Црне Горе или из Београда

_______________________________________________________________________

КАО и прошле године, званична Подгорица ће и овог августа имати представника на обиљежавању акције „Олуја“ у Книну.

Потврда је стигла из Министарства вањских послова, као одговор посланику Демократског фронта Јовану Вучуровићу.

„У складу са уобичајемом дипломатском праксом, а поготово између савезника унутар НАТО, дипломата из Амбасаде биће и ове године присутан на догађају“ – поручили су из МВП.

Прошле године на прослави „Олује“ био је војни изасланик Црне Горе у Загребу, пуковник Иван Машуловић, што је изазвало огорчење српских странака, институција и борачке организације.

„Присуствовати скупу на коме се славе етничка чишћења, усташки злочини у ‘Олуји’, ‘Бљеску’, Медачком џепу и другим – понижавајуће је за Црну Гору. Тамо пева један Томпсон и њему слични, славећи идеологију из Другог светског рата која је побила милион Срба, Рома и Јевреја. Славе се и они који су побили наше људе из никшићко-шавничке групе у сплитској ‘Лори’ на најмонструознији начин“, указао је Вучуровић.

Огорчење не крије ни професор Радан Николић, предсједник Удружења бораца ратова од 1990. Црне Горе.

„Славе се усташки злочини над војницима ЈНА и над Србима у Републици Српској Крајини. Неопростиво је да је Хрватска као таква ушла у ЕУ и да западним демократама не смета слављење усташке идеологије иза које стоји државни врх Хрватске, а ево видимо и неприкривено, већ отворено, и Црне Горе“, рекао је Николић.

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Немачки медији: Ђукановић има двије опције – егзил или раздор

3.5 (2) У коментару се оцјењује да је Ђукановић одавно изгубио смисао за политичку реалност …

Кривокапић: Десила се слобода – Ђукановићев режим је пао након три деценије апсолутизма

5 (1) * Носилац листе Народне коалиције „За будућност Црне Горе“ Здравко КРИВОКАПИЋ: „Све националне …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *