Мирослав Алексић: Србијом данас влада и управља мафијашка хоботница (видео)

Мирослав Алексић: Србијом данас влада и управља мафијашка хоботница (видео)

5
(1)

Када нема демократског амбијента у коме се разговара о политикама и људима, озбиљним полиитчким програмима, онда је ситуација оваква каква јесте, а то је лудило у коме живимо.

Тек кад сам почео да говорим о аферама, о Јовањици и производњи марухуане у организацији државе, почели су сви да слушају иако то није посао политичара, то је посао полиције и тужилаштва, објаснио је у рубрици „Интервју на мрежи“ на Фејсбук страници листа Данас Мирослав Алексић, потпредседник Народне странке.

Он је навео да сада није тренутак да се опозиција дели већ треба да делује, јер Србија никада није била у тежем положају.

– Странке би требало да се надмећу са својим програмима, да представљају своје људе и нуде различита решења у свим областима државе. То је тако у уређеним државама, где је политика озбиљан посао. Нажалост, живимо у држави где је политика ријалити, а вољом председника код нас је све ријалити. То ради свесно, управља грађанима, а политику представља као нешто нечасно. Циљ је да све нас, који се бавимо политиком, представи као лопове – објаснио је Алексић.

Он је рекао да је као посланик покушавао да се посвети доношењу закона, предлагао теме из образовања и пољопривреде, али да то никога није занимало, па ни медије.

– Често сам говорио о пољопривреди, образовању, никог то није интересовало. Тек када сам почео да говорим о аферама то је постало занимљиво свима, па и медијима. Није мој посао као народног посланика био да говорим о аферама, већ је то посао институција и тужилаштва. Оне то не раде јер је власт разорила институције. Онда имате неприродну ситуацију да се сва политичка борба води ван институција. Зато долази до тога да нема нормалног полититчког разговора. Народна странка има људе и програм, али нема ни медија ни јавности да нас чују – рекао је Мирослав Алексић.

Он је, одговарајући на питања читалаца, рекао да не мисли да су проблем на српској политичкој сцени питања да ли су полититчари истрошени, или их треба заменити новим лицима. Сматра да се увек нађе нешто као тема без потребе.

– Људи треба да у свесни да од понуде која постоји изаберу њима нешто најближе. Да ли је у питању једна листа за председничке изборе, за шта се залаже Народна странка, или ће бити једна групација која излази на парламентарне изборе, видећемо. Ово није тренутак да меримо ко је паметнији, Србија се уништава до темеља и време је да се брзо нешто уради. Подсећам да су сви који су били раније у власти да су умешани у афере, компромитовани, они су сада са режимом. Остали који су одлучили да се у овим тешким околностима баве опозиционом политиком, не заслужују да буду етикетирани. Ми се сви морамо сабрати и супроставити лудилу у коме живимо, да мање мислимо на разлике а више на оно што нас спаја. У Србији има довољно нових лица, способнијих од ових на власти. Можда сада нису спремни да уђу у таблоидно блато, у коме председник опозицјју назива сецикесама, лоповима али верујем да убрзо хоће – оценио је Мирослав Алексић.

На питање читалаца како опозиција може да промени амбијент, како може да помогне људима који се плаше за егзистенцију, Алексић је рекао да је једна од тема опозиције и Народне странке како спречити уцене грађана које трпе од власти, и у приватним фирмама и у државним предузећима.

– Радићемо на томе да се тај притисак спречи и да грађани могу слободно де изађу на биралишта. Народна странка обезбедила је канцеларију са 30 адвоката, који ће давати савете грађанима – објаснио је Алексић.

Он је рекао да је то што опозиција тражи нешто што је тековима у демократским државама – елементарне медијске слободе, фер демократски изборни процес, без притисака и куповине гласова.

– Тражимо поштовање законских регулатива и да грађани могу слободно да искажу изборну вољу. Ако то није могуће, нека наставе да раде овако. Брукају нас све, целу Србију, све грађане, који се стиде да укључе телевизију и пусте да се чује шта све говоре ти посланици власти. Алтернатива нормалним изборима, уколико их не буде, биће протести и различити проблеми који ће ексалирати у Србији – рекао је Алексић.

Коментаришући прекид бојкота режимских медија Алексић је оценио да колеге из опозиције које су изабрале да изађу на изборе, прихватају и да сада иду на све те телевизије и то је њихов избор.

– Ми нећемо ићи на Пинк сигурно, то није телевизија већ пропагандно гласило власти и не желимо да је легитимизујемо. Одавно им је требало бити одузета лиценца, јер свакоднево крше закон. На другим телевизијама ћемо се појавити. На РТС-у сам после шест година успео да учествујем у једној емисји, где сам добио девет минута да причам. Афера Јовањица није била тема на РТС-у, говорили су о томе само онда када су саопштили да је Андреј Вучић добио првостепену пресуду против мене за увреду части – рекао је Алексић.

Коментаришући вест да би афера Јовањица могла носити ознаку службене тајне, Алексић је рекао да ће јавност ипак на крају сазнати истину.

– Гледајући као грађанин и политичар, све што буде на суђењу јавност ће сазнати. Чим се потврди Јовањица 2 оптужница, отвориће се многа питања која се неће допасти председнику и сарадницима. Истина ће бити откривена. Председник нам сада држи лекције како не види ништа спорно у овој афери, али нам не одговара зашто је баш Колувију водао по сајмовима, шта се ту све дешавало. Тек ћемо слушати о Јовањици, када се покрене питање одговорности људи из Система БИА и ВОА, који јесу у надлежности председника. О налогодавцима ћемо тек слушати – каже Мирослав Алексић.

На питање како је доживео амандмане Евркопске уније и извештаје о стању у Србији, саговорник Данас оценио је да је Србија заглибљена у криминалу.

– Није ме та вест изненадила да се афере у Србији нађу у извештајима Европске комисије. Не можете да говорите о приступању ЕУ у земљи где се налази највећа плантажа марухуане под патронатом државе. Та марихуана је завршавала ван граница, то не може да се не зна. О томе треба гласно говорити. Овој власти не одговара да Србија буде уређена европска држава, већ неки хибридни модел где могу да одлучују о судбини свих нас. Огрезли смо као земља у криминал и корупцију. Генератор тога је власт. Европа је је доста ћутала о томе а сада више не може. Усвојили су амандмане који ће покренути неке ствари. Држава Србије је престала да постоји када је почело рушење у Београду, у Савамали а после и све друге афере власти. Погледајте, сви ти актери у вези рушења у Савамали су напредовали, и Синиша Мали, и Александар Вулин и сви други. Данас имамо проблем јер криминални клан управља Србијом. То је видела Европа, а види и свет. Никоме не одговора да на Балкану има ту ситуацију. Ипак, неће нас Европа ослободити од Вучића, то се види по неоотварању поглавља у порцесу придруживања. Ми се сами морамо изборити, јер ми овде живимо, ово је наша земља – рекао је Мирослав Алексић.

Данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Часлав Д. Копривица: Изокренута еугеника на „аутопилотовом“ видику

Часлав Д. Копривица: Изокренута еугеника на „аутопилотовом“ видику

3 (2) Најављени закони који се баве материјом тзв. „истополних заједница“ у Србији изводе нормативно …

Пустош у Србији која остаје иза НАРКО ФАШИСТА: Уз чију помоћ нас је тиранин истребио

Пустош у Србији која остаје иза НАРКО ФАШИСТА: Уз чију помоћ нас је тиранин истребио

4.4 (7) Србија нестаје. Државне границе нису дефинисане, привреда је у колапсу, здравствени систем је …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend