fbpx

Мисија ММФ сутра у Београду, Влада очекује одобрење „повећања“ пензија и плата у јавном сектору

0
(0)

Мисија Међународног монетарног фонда (ММФ) сутра ће стићи у Београд поводом друге ревизије стенд-бај аранжмана са Србијом, вредног 1,2 милијарде евра.

Како кажу у Канцеларији ММФ-а у Београду, делегација ће у Србији боравити до 1. септембра, а први пут ће је предводити нови шеф Мисије Џејмс Руф.

Главне теме разговора са српским властима биће стање јавних финансија и могућност повећања пензија и плата у јавном сектору које су умањене од новембра 2014. године.

Очекивања владе су да ће ММФ одобрити те повишице јер је буџет Србије у дефициту мањем од планираног.

Мисија ММФ анализираће и како се спроводи договор о реорганизацији јавних предузећа пре свега Електропривреде Србије (ЕПС), Србијагаса и Железница Србије.

ММФ је крајем јуна одобрио прву ревизију трогодишњег аранжмана са Србијом без дискусије пошто су испуњени сви индикативни циљеви утврђени програмом за крај марта 2015. године и спроведене планиране структурне реформе.

Договор о аранжману постигнут је у новембру 2014. године, а Одбор директора ММФ га је одобрио у фебруару 2015. године.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Како је радила режимска „бот“ армија – 43 милиона твитова подршке Вучићу и осам и по милиона линкова на сајтове СНС-а, Информера и других режимских медија

5 (8) Осам и по хиљада „бот“ налога Српске напредне странке, које је Твитер недавно …

СKАНДАЛ Смањују плате здравственим радницима у самоизолацији

5 (3) Запосленима у Kлиничком центру Ниш који су завршили у самоизолацији борећи се против …

Један коментар

  1. Ко је овде луд, какаво чекање „Извршне Власти Србије“ од ММФ-а, „ИЗВРШНА ВЛАСТ СРБИЈЕ“ није нешто што постоји само за себе, већ само и искључиво по овалшчењу „Законодавне Власти Србије“, што и малоумном детету од 6 година је у потпуности јасно да „Извршна Власт Србије“ треба пажљиво да саслуша и правилно разуме наредбе из „Законодавне Власти Србије“ и да то спроведе у живот. „Извршна Власт Србије“ нема никавих овлашчења да размишља, да просењује, да заговара, да уговара, да извршава своје интересе, нема овлашења да говори у првом лицу једнине, њен речник, оно што јавно говори мора да осликава онога кога представљљ и заступа а то је „ЗАКОНОДАВНА ВЛАСТ СРБИЈЕ“. Ово је и позив свим мојим суграђанкама и суграђанима који нису учлањени ни у једну политичку партију да се Удружимо и самоорганизујемо јер смо у неизмерљивој већини, има нас преко 4 милиона грађана. За промену и комплетну санкцију свих узрочника нашег тоталног осиромашења ово је Решење које би произашло на Уставан и законску акцију самоиницијативе свигх грађана у Србији. То би одмах донело сваком две пензије у Србији, прва би била „старосна пензија“ док друга пензија би била „пензија из минулог рада“. Пита те се шта овај Нешковић сада булазни, грдно се врате, БиО фонд јесте опљачкан десет лећима али траг тог преливања новца са рачуна ПИО фонда Србије је врло јасан и траг је уочљив, Исту ону одлучност, окрутност, безобзирност, немилосрдност и искључивост са којом су новац пензионера преливали на своје рачуну примениће се на све партиско лоповско хајдучијег системско отимања. Како су сејали тако ће и пожњети. Једна ласта не чини пролеће, ја сам ништа не могу да постигнем, ако прихватите овај Позив за Удруживање и самоорганизовање, заједно, сложно и одлучно не само да ће мо ово постиће, већ и сва друга условљавања, ограничења, спутаности и угрожености ће мо изоловати и санкционисати по Уставу и Закону Србије, али не по садашнјим Законима који су ови наши криминлци извојевали да буду заштичени у свим текућим преливањима новца са буђетски рачуна у држави Србији, већ по закону Србије пре 1980 године. Позив је отворен и добро дошло. позз. ДРАГАНешковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *