fbpx

Мишковић платио 15 милиона евра и пуштен на слободу

0
(0)

БЕОГРАД – Власник „Делта холдинга“ Мирослав Мишковић пуштен је нешто око 13 сати из притвора Окружног затвора у ком је провео седам месеци и 11 дана од хапшења 12. децембра прошле године, речено је Танјугу у том затвору.

Притвор му је замењен јемством од 12 (15) милона евра у динарској противвредности које је јуче уплатила његова компанија па је пуштен да се у даљем току постпка брани са слободе.

Претходно је пред Специјалним судом дао изјаву да се неће крити и да ће се одазивати свим позивима суда. Потом је враћен у Окружни затвор ради раздуживања после чега је пуштен да иде кући.

Мишковићу је, међутим, привремено одузет пасош и одређена мера забране напуштања боравишта, уз обавезу јављања Полицијској управи за град Београд – ПС Савски венац, сваког првог радног дана у месецу.

У овом предмету само је још власник Нибенс групе Мило Ђурашковић остао у притвору. Мишковићев син Марко је у кућном притвору од априла, док се остали оптужени бране са слободе.

После шест месеци истраге, тужилаштво је у мају подигло оптужницу против њих тројице и још осам осумњичених за незаконито извлачење и присвајања финансијских средстава и имовине из више предузећа за путеве у периоду од 2005. до 2010. године.

Тужилаштво сумња да су на тај начин оштетили путарска предузећа за 16,95 милијарди динара, а буџет Србије за 472 милиона динара.

 

Танјуг

припрема: Србија данас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

У Србији нема слободе, правде, медија, ни избора

4.1 (7) ПРЕДСЕДНИК Странке слободе и правде и један од оснивача Савеза за Србију Драган …

Дражин дан

4 (4) Ни 2019. године Дражин дан није обележен на државном нивоу, ни у Србији …

5 Коментара

  1. Сви ће они на слободи бити(биз лопови) само ће се Народ заносити о праву и правди а ситне рибе ће за веће страдати……….

  2. Сви ће они на слободи бити(биз лопови) само ће се Народ заносити о праву и правди а ситне рибе ће за веће страдати……….

  3. pustili čoveka da rekonstruiše vladu.

  4. pustili čoveka da rekonstruiše vladu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *