ММФ у Србији од 10. септембра

ММФ у Србији од 10. септембра

У СРБИЈУ 10. септембра долази делегација Међународног монетарног фонда са задатком да анализира стање у јавним финансијама, а у току су технички разговори са представницима Фонда који су почели 28. августа и трају до уторка, најавио је државни секретар у Министарству финансија и привреде Влајко Сенић.

После ових посета, очекује се и званична посета Мисије ММФ, која ће уследити крајем ове године, уочи планирања буџета за 2013, рекао је Сенић .

– Ми смо припремили све расположиве информације, потпуно смо отворени за сарадњу и уверени смо да, уочи доношења буџета за 2013. годину, можемо очекивати постизање споразума – казао је он.

Према речима Сенића, Србија ће се даље задуживати, ту нема дилеме, упркос чињеници да је јавни дуг драматично порастао у протекле четири године, оценио је државни секретар за односе са међународним финансијским институцијама.

– Држава ће сама, али и у сарадњи са ММФ, дефинисати јасан план како да се тај степен задужења смањи – истиче Сенић, наглашавајући да би за Србију било важно да се обнови споразум са Фондом који је, како наводи “претходна влада замрзла и који је практично стављен ван снаге”.

– Сигурно да ће то бити тешки разговори, али ми имамо јасан план. Предочићемо и овој мисији која долази у септембру и званичној делегацији ММФ, за коју се надамо да ће доћи до краја године, какви су наши планови фискалне консолидације – објаснио је Сенић.

Државни секретар у Министарству финансија очекује да ће Влада Србије успети да повећа приходе у буџету и оствари значајне уштеде на расходној страни.

 

Новости

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Задужили нас више од 2 милијарде: Шта ће економском тигру толики кредити?

Задужили нас више од 2 милијарде: Шта ће економском тигру толики кредити?

Актуелни сазив Парламента је за годину дана рада потврдио 26 споразума о зајмовима, којима је …

Свете краве 2 или зашто је узнемирен НВО сектор

Свете краве 2 или зашто је узнемирен НВО сектор

Прошло је годину дана од покретања истраге о финансирању домаћих невладиних организација од стране Управе …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *