Насловна / Србија / Момчило Трајковић: Изјава да ће Албанци оружано освојити север Косова, разголитила је Вучићеве намере
Момчило Трајковић: Изјава да ће Албанци оружано освојити север Косова, разголитила је Вучићеве намере 1

Момчило Трајковић: Изјава да ће Албанци оружано освојити север Косова, разголитила је Вучићеве намере

Последњих дана све су чешће изјаве у медијима о наводној намери Албанаца да „освоје север Косовоа”. Овакве изјаве које стижу чак и од председника Србије, Александра Вучића, потпуно су неосноване и у себи крију сасвим другу опасност од оне о којој говоре.

Наиме, након парафирања Бриселског споразума српска власт је капитулирала на целом Косову и Метохији. Албанци и да желе немају од кога да „преотму контролу” над севером покрајине јер им ју је власт у портности предала.

Момчило Трајковић, политичар са Косова и Метохије у изјави за КМ новине износи своје уверење о лошим намерама које се крију иза ових изјава:

„Његове изјаве у последње време, нису случајне. Оне су плод читаве стратегије која је у функцији оправдавања Вучићеве одлуке да Србија пристане на косовску независност. Он намерно својим изјавама производи страхове, како би отупео оштрицу народног отпора у одбрани Косова и Метохије од независности и од њега, Aлександра Вучића” – каже он.

Стање на терену оповргнуће сваку изјаву те природе. Успостављена је класична граница између КиМ и остатка Србије на којој контролу промета робе и људи врши албанска, иако нелегитимна „царина”. Некадашњи припадници српског МУП-а интегрисани су и под пуном су контролом сепаратистичке управе из Приштине. Српски судови, општине, цивилне службе укинуте су и „интегрисане” у такозвани „систем републике Косово”. Српски утицај на северу КиМ је безмало у потпуности ишчезао, а свакако да су после мартовског хапшења Марка Ђурића, директора Канцеларије за КиМ, због „нелегалног уласка у покрајину” ишчезли сви привиди о томе да Албанци имају било какав разлог да нападну оно што им је у потпуности предато на контролу.

„Изјава да ће Албанци оружано освојити север Косова, разголитила је Вучићеве намере” – трвди Момчило Трајковић.

„Боље је дати Косову столицу у УН, него изазвати албанску страну да оружјем освоји север Косова. Ако се филм врати уназад, од „шареног воза” и исценираног хапшења Марка Ђурића, сви ти потези су само део увежбаног сценариjа, у коме ће Вучић „спасити” косовскометохијске Србе од „оружаног напада” Албанаца, потписујући обавезујући споразум, односно његово коначно признавање независног Косова” – недвосмислено објашњава Трајковић.

 

Извор: КМ Новине 

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Зашто Блер и Британци саветују Владу Србије? 11

Зашто Блер и Британци саветују Владу Србије?

Саветничким ангажовањем британских стручњака за државну управу Лондону је остављен простор да у Србији изгради …

Ти бандиту и Вучић сте изоловали Србе на КиМ потписима на Бриселски споразум! 15

Ти бандиту и Вучић сте изоловали Србе на КиМ потписима на Бриселски споразум!

ОВО што су урадиле власти у Приштини потез је без преседана и још један шамар, …

5 Коментара

  1. Udrite veleizdajnika Vucica i odsecite mu tu siptarsku jezicinu koja pljuje po Srbiji i Srbima. Taj siptarski sotona radi po zadatku Amerike da odvoji Kosovo od Srbije i preda ga siptarima za nagradu koja mu je obecana. On je gori od Jude koji je izdao Isusa Hrista za saku srebrnjaka. Zasto se uopste Vucicu dopusta da siri i raspiruje strah u narodu od mogucih siptarskih napada na severno Kosovo. On burci I zastrasuje, umesto da se izdigne iznad siledzija, smiri narod i preduzme mere koje Srbima garantuju sigurnost na terenu. Vucic je izdajnik-placenik kojeg Srbi moraju sto pre zaustaviti u njegovoj izdajnickoj misiji. Dokle ce Srbija trpeti SNS diktaturu i Vucicevo besprizorno ponasanje prema Srbima? Sklanjajte tu bitangu sa vlasti i okupite se oko Srbskih svetinja na Kosovu. jer Kosovo je Srbsko. Srbi su odgovorni za sve sto se na Kosovu desava. Siptari su uljezi i moraju se svi do jednog proterati sa Kosova… u Albaniju, Kavkaz, Ameriku, Nemacku? … neka biraju gde ce. Ako rese da ostanu na Kosovu moraju znati da se njihovo prisustvo vise nece tolerisati.

  2. ma nije bre kriv onaj na koga pokazujete servi i servijanci, lakse je nekoga napasti nego svoj kukavicluk, uzasno neobrazovanje, nevaspitanje, nemoral i krvolocnu surovost priznati. i malo normalan treba bezati od vas. gori ste od kuge. a zabole me sto ce te besneti besni psi.

  3. Gresni pop Milorad

    Nemojte Srbi sad da se bunite – Pa nisu ga Siptari izabrali za predsednika nego VI

  4. Sredinom / krajem Jula albanci / ROSU ulazi na sever kosova , Firer salje zandarmeriju i dolaze do Ibra.
    Svi granicni prelazi ce biti blokirani i zandarmerija ce zaustaviti svakog patriotu koji krene na Kosovo da brani Srbstvo. Tu ce kao povuci potegni i krece deljenje. Albanci iz Bujanovaca Preseva i Medvedje ce dobiti ista prava kao i siptari sa Kosova.
    Sve ovo je rezija za priznanje kosova od strane firhana vucka!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *