Момчило Трајковић: Оливер Ивановић је анатемисан (видео)

0
(0)

Један од лидера косовских Срба Момчило Трајковић изјавио је у Дану уживо ТВ Н1 да је велика грешка што је Оливер Ивановић био политички маргинализован. Каже и да су њих двојица планирали стварање аутентичне српске косовскометохијске политике, у којој би учествовали компетентни људи.

Трајковић је оценио да је убиством Оливера Ивановића створена велика празнина, јер је реч о човеку који је имао визију, храброст и харизму. Истиче важну улогу коју је Ивановић имао 1999. године по доласку међународне заједнице на Косово.

“Могао је да разговара на енглеском, италијанском… Његова улога била је јако важна након рата када је међунродна заједница дошла и преузела кључне позиције. Албанци су већ били припремљени, а са српске стране било је мало оних који су говорили енглески. Он је био један од компетентних саговорника. Један од најзаслужнијих што су Срби остали у северној Митровици. Јер да није било њега, Марка Јакшића и Милана Ивановића, северна Митровица би била без Срба. Он је успео да стане на пут и заустави даљи продор албанских сепаратиста”, подсеће саговорник Н1.

Трајковић је упитао зашто је Ивановић убијен и коме је могао да смета такав човек? “Немам одговор на то питање. Само може нека сулуда идеја да се створи у нечијим главама и да се један такав човек склони са сцене. Склањан је кад су га затворили, склањан је из политике, није му дат простор у националној политици, и на крају је склоњен и физички”, наводи он.

Трајковић истиче и да не жели да спекулише ко је одговоран, ко је извршитељ, а ко налогодавац, али да је склањање Ивановића из политичког живота била велика грешка, нарочито што су данас на позиције дошли, како каже, полуписмени људи.

“Он је анатемисан, сви ми који нешто значимо у српском народу на Косову и Метохији смо елиминисани. Кад искључите сву ту креативну снагу и доведете људе који не знају где су, а камоли шта треба да раде, онда видите шта треба да учините. Оливер је био искрен, а не симулант. Читава плејада политичара симулира борбу за Косово”, тврди Трајковић.

Каже и да га је Ивановић посетио неколико дана пре Нове године и да су се договарали о даљем политичком деловању.

Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Три оптужнице: Саботажа истраге убиства Оливера Ивановића

3.7 (3) Специјално тужилаштво у Приштини подигло је нову оптужницу против осумњичених за помагање у …

Суђење Бабићевом возачу: Прегледан видео снимак коме фали 2 минута

0 (0) У Основном суду у Нишу данас ће бити настављено суђење Дејану Станојевићу, возачу …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend