fbpx

Може ли Зејнулаху та твоја Исламска заједница да изгуби дозволу за рад? Шта мислиш?

0
(0)

Београд – Земунски имам Емин Зејнулаху изјавио је данас, поводом рушења објекта Исламске заједнице у Земун пољу, да власти нису испоштовале договор да се сруши само кров и део једног спрата, за који исламска заједница нема дозволу.

Зејнулаху је рекао да је јуче са представницима надлежних органа, који су јуче изашли на терен због рушења, постигнут договор да се не дира део објекта, који је у процесу озакоњења.

 Нелегално изграђен верски објекат Исламске заједнице у Земун пољу, чије је рушење било спречено јуче, срушен је багером између три и четири сата после поноћи, а како кажу очевици, рушење је обезбеђивао велики број полицајаца.

Срушени су спрат и поткровље на објекту чија је градња почела 2014. године без дозволе и у међувремену више пута заустављана.

„Чекамо да се јаве и власти, поднећемо и захтев да легално градимо. Ми нећемо мењати нашу природу, остаћемо исти, нелегално су срушили, сада ћемо тражити легално да градимо, на образ ове државе и земље“, рекао је Зејнулаху Танјугу.

Он је додао да Устав гарантује верске слободе и припадницима Исламске заједнице, те да ће се молити да се све заврши на добробит муслимана и државе Србије, јер је, како каже, то њихова држава.

„Мени је жао свакога ко је учествовао у овоме, макар и потписом, јер се божја кућа не руши. Ово је наша држава, другу немамо, а она је показала да нема слуха за нас, видећемо шта ће бити даље, а данас ћемо се у 13.00 часова клањати на улици јер је у току Рамазан и тада нам је џума“, изјавио је Зејнулаху.

Мештани насеља Земун поља рекли су репортеру Танјуга да је пре и током рушења била угашена струја и, како тврде, нису им радили мобилни телефони.

Општина Земун саопштила је да је бесправно започети објекат Исламске заједнице у насељу Земун поље срушен, јер је Исламска заједница, као инвеститор, без дозволе градила објекат у Курирској улици 41, оглушујући се о одлуке грађевинске инспекције и кривичне пријаве.

Радови су настављани и нако што је грађевинска инспекција Градске општине Земун више пута затварала градилиште и поднела више кривичних пријава“, наводи се у саопштењу.

Након што је грађевинска инспекција је на основу Закона о планирању и изградњи и Закона о општем управном поступку донела Решење о уклањању нелегалног објекта и Закључак о дозволи извршења наведеног Решења и исте доставила инвеститору, који је наставио са извођењем бесправних радова, извршено је рушење бесправно започетог објекта, додаје Општина.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Шпанија забранила трајна отпуштања радника

5 (1) Шпанска влада забранила је послодавцима трајна отпуштања радника док траје ванредно стање због …

Западни Балкан још на чекању: ЕУ изузела Швајцарску и Норвешку од забране извоза медицинских средстава

0 (0) Европски комесар за трговину објавио је у данашњем саопштењу, с обзиром на ситуацију …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *