МУП, док је на његовом челу био Небојша Стефановић, продавао оружје фирми коју је заступао Стефановићев отац

МУП, док је на његовом челу био Небојша Стефановић, продавао оружје фирми коју је заступао Стефановићев отац

5
(6)

Министарство унутрашњих послова, док је на његовом челу био Небојша Стефановић, продавало је оружје из полиције приватној фирми ГИМ Горана Тодоровића, коју је у то време заступао у међувремену преминули отац актуелног министра одбране Бранко Стефановић, пише недељник НИН.

Како се наводи у новом броју, тај посао је закључен 2015. године а компанија ГИМ је имала привилегован статус у пословима са МУП-ом, као и приликом куповине војне опреме од Крушика и других државних фабрика наменске индустрије.

НИН наводи да је дошао у посед уговора који откривају да је, осим ГИМ-а, пословне комбинације са МУП-ом имало још једно приватно предузеће блиско властима – Бритиш моторс (Бритисх моторс), чији је власник Остоја Мијаиловић, члан Главног одбора Српске напредне странке.

„Из првог уговора види се да је ГИМ од МУП-а купио пушке и пиштоље за 1,6 милиона долара. Друга два откривају да ГИМ то оружје никада није платио, па се у посао увлачи фирма високог функционера СНС-а, која дуг полицији намирује испоруком – џипова“, наводи НИН.

Тај лист додаје да оружје није плаћено а да МУП ни после три године након истека рока за плаћање оружја није покренуо поступак принудне наплате, па је ГИМ предложио да се проблем реши компензацијом, односно испоруком моторних возила.

„Уместо да се уплати дуг ГИМ-а МУП-у, Бритиш моторс полицији испоручује 49 џипова ленд-ровер. С обзиром на то да је та компензација уговорена тек крајем 2018, испада да је практично МУП, који је предводио Небојша Стефановић, три и по године кредитирао приватну фирму за коју је посредовао његов сада покојни отац“, навео је НИН у новом броју.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Унутар полиције и БИА почео рат због Вучића и афере Цвијан

Унутар полиције и БИА почео рат због Вучића и афере Цвијан

5 (4) Последња линија одбране режима је бесомучна кампања о томе да су непобедиви, најјачи …

Јовањицa 2: Безбедњаци одавали информације Kолувији

Јовањицa 2: Безбедњаци одавали информације Kолувији

5 (3) Припадници безбедносних служби – БИА, ВОА, МУП – који су се као службена …

2 Коментара

  1. Znači Stefanović na više decenijsku robiju. Prosto da prostije nemere.

  2. Umesto na bandere ili da ih nagrde oni ih nagrade još udobnijom foteljom….

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend