fbpx

МУП обезбеђују четири приватне фирме

4.3
(3)

Зграду Министарства унутрашњих послова (МУП) Србије у Београду обезбеђују четири приватне фирме, међу којима је и БПС секјурити која је пре три године основана са улогом од 100 динара а чија је власница бивша државна секретарка у МУП-у, пише недељник НИН у броју од четвртка.

Kако наводи недељник у новом броју, одлука о ангажовању приватног обезбеђења донета је почетком децембра прошле године, 23 дана пре него што је министар полиције Небојша Стефановић јавно признао да се „размишља“ о једном таквом „пилот пројекту“.

– Оквирним споразумом предвиђено је да за услуге обезбеђења МУП у 2019, дакле за непуних месец дана, конзорцијуму који уз БПС Секјурити чине и ВИП Секјурити, 4ГС Секјур солушн и Тистен груп, исплати 10 милиона динара, а ове и наредне године по 50 милиона динара, без ПДВ-а. Укупно, дакле, са ПДВ-ом 132 милиона динара или 1,12 милиона евра – наводи НИН.

Тај лист додаје да је власника БПС секјуритија Милена Вуковић, а да је портал Инсајдер раније открио да је она била државна секретарка у МУП-у док је министар био Стефановић.

НИН открива да су БПС, у међувремену, за исте послове као и МУП ангажовали и бројни други државни органи и предузећа.

Међу клијентима БПС Секјурити пре МУП-а били су Управа за заједничке послове републичких органа Владе Србије, Пореска управа, Београдски водовод и канализација, Центар за социјални рад Београда, јавна предузећа Пошта Србије, Инфраструктура железнице Србије, Србија карго и други.

– Према рачуници НИН-а, укупна вредност тих уговора вредна је неколико десетина милиона евра. Kао део конзорцијума, БПС Секјурити је са ЈП Пошта Србије потписао уговор вредан 933 милиона динара, са ЕПС-ом на 832 милиона динара, са Србија каргом 113 милиона динара, са Инфраструктуром железнице Србије 105 милиона динара… – додао је тај лист.

Директно.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

МУП цензурисао насловну страну „Политике“ на којој се налази текст о томе да „приватна фирма обезбеђује зграду полиције“

4.5 (4) „Најстарији лист на Балкану“ избацио текст о томе да приватна фирма обезбеђује зграду …

МУП: Србија неће населити мигранте то је манипулација, а Вучић каже да хоћемо пред камерама! (видео)

5 (10) Kо говори неистину и манипулише јавношћу? Миљан Станојевић начелник Управе граничне полиције тврди …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *