Муслимани у Босни варају и свет и себе јер одбијају да схвате да су део јужнословенског бића

0
(0)

Нухић тврди да бх. муслимани „беже од сложене проблематике која потреса јужнословенско подручје од дана када су пристали да буду слуге туђим интересима на славенском Балкану“

Они, у ствари, желе да сталним притисцима држе интензитет светске пажње на балканском региону“

Нухић наглашава: „Босански муслимани на више начина желе да држе пажњу кругова утицаја над балканско-словенском проблематиком, коју су они и те како произвели својим тврдокорним ставовима“

ВЕРСКИ аналитичар Мехмедалија Нухић упозорио је да је циљ бх. муслимана, без обзира којем правцу припадају и како испољавају ислам, увек исти – да је БиХ њихова земља, земља Бошњака-муслимана.

„Немуслимани, по том аутоматизму, припадају оним земљама по којима се и називају“, објашњава Нухић.

Он истиче да не постоји сукоб унутар босанских муслимана на релацијама – класични ислам, социјалистички ислам, Титов ислам, са данашњим тзв. народним, изворним исламом, шиитским или вехабијским – већ је то само заваравање јавности.

„Нема сукоба у исламу са исламом. Они, без обзира како га испољавају, жариште проблема виде у ономе што не припада исламу“, оцењује Нухић.

Према његовим речима, „различити ставови муслимана како да се реше тог жаришта намећу неслагања о решењу оног што су планирали као проблем, па је у том смислу и сукоб унутар Исламске заједнице БиХ и Ријасета“.

Нухић сматра да „босански муслимани лажу себе и цели свет“ и да „никако не желе да схвате да су део јужнословенског бића и животног простора“.

Он сматра да бх. муслимани „беже од сложене проблематике која потреса јужнословенско подручје од дана када су пристали да буду слуге туђим интересима на славенском Балкану“.

„Муслимани сукобом, који перманентно и интензивно подстичу још из времена српских, а и хрватских буна и устанака против османлијског окупатора, усмеравају жариште кривице на устанике, истичући их као главне виновнике нестабилности балканског региона“, наводи Нухић и појашњава:

„Они, у ствари, желе да сталним притисцима држе интензитет светске пажње на балканском региону“.

Према његовој оцени, „босански муслимани на више начина желе да држе пажњу кругова утицаја над балканско-словенском проблематиком, коју су они и те како произвели својим тврдокорним ставовима“.

Подлога свих тих ставова, како тренутно тако и кроз историју, јесте њихова религија, наводи Нухић и оцењује да се „босанским муслиманима око ислама окреће цео свет“.

„Они тај свет варају исламом и уз помоћ њега. Они тим истим идеолошким и догматским односом варају и сами себе већ дуже време“, наводи овај верски аналитичар.

Према његовим речима, „када осете да долази крај варању, када схвате да нема обећаних златних кашика без рада и муке, све више посежу за разним делима да би задржали пажњу јавности над радњама које су сами изазвали и којим су сопствени виновници“.

„Да би се вратили на пут истине, на једини пут који води стању нормалног живота, муслимани треба да признају себи ко су они, у ствари, и где су као такви у животном простору смештени“, оцењује Нухић у интревјуу Срни.

Нухић закључује да цео словенски народ постепено страда због „босанско-муслиманског усуда“.

 

Срна, Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

У Теслином Смиљану ни помена о Србима

5 (5) На иницијативу осмогодишњег Милана Стајића из Зрењанина, опчињеног Николом Теслом и његовим делом, …

Тестирање кинеске екперименталне анти ковид вакцине направило „шум” на везама Кине и Србије

5 (3) У неколико земаља света започета су тестирања вакцине против ковида 19 различитих произвођача …

8 Коментара

  1. Могу да служе коме хоће, Веру могу да промене али Порекло припадност једном Народу НИКАДА!!!

  2. Za sve je potrebno vreme a za prihvatanje svog porekla posle svih teskih ratova koji su se odvijali na ovom prostoru bice potrebno mnogo vise ljubavi i vere .JA VERUJEM DA CE NA KRAJU LJUBAV POBEDITI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Nije mi poznat način mišljenja Bosanskih muslimana posle svih ratova u kojima su oni najviše stradali. Utisak mi je da muslimani u Sandžaku sve više sami dolaze do spoznaje da su oni isto što i Srbi, ma kako želeli sebe da nazivaju, da su zbog načina na koji su živeli, istorijskih okolnosti i mentaliteta upravo oni veza današnjih Srba sa srednjevekovnom srpskom tradicijom, kulturom i istorijom. Naravno treba poštovati slobodu ljudi da se se izjašnjavaju kako god hoće, biće to najbolje i za pravoslavne i katoličke pa i muslimanske Srbe.

  4. Sve „cistokrvni“srbi : Špiriceva žena je muslimanka, Radmanoviceva žena je katolkinja, majka Borisa Tadica je muslimanka, pradeda Vuka Jeremica je Nurija Pozderac… Obican Srbin ne smije da zna da je dinastija Karadordevica iz albanskog pravoslavnog plemena Klimenta, da je Jovan Sterija Popovic Cincar (a Cincari su albano-jermenci iz podrucja Moskopolja u Albaniji), ne smije obican Srbin da zna da je Branislav Nušic malo Jermenac, a malo Cincar, da mu je maternji jezik albanski; ne smije znati Slovenac da je Janez Drnovšek Albanac po ocu, Slovenac po majci, da mu je donedavni predsjednik Danilo Türk, po ocu zapravo Turcin…
    Zašto je postalo gotovo nemoguce pronaci bosanskoga katolika ili bosanskoga pravoslavca kojega identitet veže za srednjovjekovni pojam ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend