четвртак , 24 септембра 2020

Ђинђићев директор за тендере Мали: Телеком „мора“ да се прода

0
(0)

Београд — Продаја Телекома, нови закони о раду, као и о планирању и изградњи, мере су које треба да донесе реконструисана влада, изјавио је Синиша Мали.

Мали који је саветник за привреду и финансије првог потпредседника Владе Александра Вучића истакао је да Влада Србије не може Телеком да остави да се бори са конкуренцијом, која више улаже, као и да са садашњом структуром власништва и окружен јаком конкуренцијом, Телеком на дуги рок не може да опстане.

Држава нема пара за инвестиције и да тако парира Теленору и ВИП-у, рекао је Мали за недељник НИН. 

„Морамо хитно да променимо законе о раду и о планирању и изградњи, који су кључна препрека за долазак нових инвеститора“, навео је он и истакао да је проблем запошљавања највећи, јер српска индустрија тренутно производи само половину онога што је производила пре две и по деценије. 

Упитан да ли је он нови министар привреде, Мали је одговорио да би радо у неком тренутку прихватио функцију министра, али сматра да је тренутно његова помоћ потребна првом потпредседнику Владе око формирања глобалне економске политике. 

„Сматрам да ћу на функцији коју тренутно обављам бити од веће користи и Александру Вучићу и држави“, казао је Мали. 

Он сматра да са два главна проблема – напредак на путу ка ЕУ и проблем Косова – Србија сада може да се концентрише на решавање економских проблема, да буде привлачна дестинација за стране инвестиције. 

„Потребна нама је институција преко које ћемо обезбедити текућу ликвидност и рефинансирање постојећих обавеза, које су највећи проблем већине српских компанија. То је једина шанса да српска предузећа стану на ноге“, рекао је Мали, а пренео Блиц.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Комерцијална банка не иде Словенцима, већ америчким инвеститорима

3.9 (7) Када се продаја Комерцијалне банке приводи крају и када је извесно да ће …

ПЉАЧКА ВЕКА! Александар Вучић и Синиша Мали поклонили Комерцијалну банку и 500 милиона евра Словенцима (видео)

4.7 (12) О томе да ли мора да буде приватизована банка са највећом девизном штедњом …

4 Коментара

  1. to govo telekom je trebalo odavno prodati u staro gvozdje

  2. мора,мора,мора…морање је одлика подчињености,ропства…Одбијам морање,користим вољу,као и сви слободни људи – хоћу или нећу. Коришћење глагола " морати" у говору свих наших полтичара експлицитно говори да су они сами робови(уцењени или поткупљени) и да робовски статус желе да наметну свим грађанима…то им је и основни задатак као робова.Жао ми је,али мени робови неће командовати.

  3. Умеју ли они нешто купити и ставити у погон уместо што све чега се дохвате распродају. Нисмо им за то дали мандат, погрешно га тумаче и народ би требао да им суди.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *