МУТАВА се дохватила КУРЦА! Србија је поуздан партнер за збрињавање миграната

0
(0)

Беч – Илегалне миграције у Европи један су од највећих изазова за Европску унију и земље кандидате као што је Србија, која ће бити поуздан партнер Унији у борби против илегалних миграција, рекла је данас председница Владе Ана Брнабић.

У говору на Форуму „Европа Вахау“, који је отворио аустријски канцелар Себастијан Курц, у оквиру панела о безбедносним изазовима и борби против илегалних миграција, Брнабићева је истакла да је обавеза свих да се одговорно суоче са тим изазовима.

„Управо зато, верујем да је добро изабран мото аустријског председавања Саветом ЕУ – Европа која штити, као и фокус на питањима безбедности и илегалних миграција“, нагласила је Брнабићева. Од 1. јула ове године, Аустрија ће преузети председавање Саветом ЕУ. Премијерка је у обраћању истакла да све европске земље треба да покажу више одлучности и спремност за промене, како би се постигли стабилност и напредак.

„Управљање миграцијама је заједничка одговорност свих европских земаља“, рекла је председница Владе.

Брнабић је посебно нагласила да је у томе „поносна на Србију, која је током мигрантске кризе показала да је посвећен и одговоран партнер, показујући висок степен хуманости“. Најбољи пример за то је да ове године наше школе похађа 472 деце миграната у 43 школе у Србији, нагласила је она.

Србија је истовремено посвећена заштити граница и спречавању уласка илегалних миграната у земљу, па је од почетка ове године до средине јуна, поднето 39 кривичних пријава због извршеног кривичног дела недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи против 74 учиниоца, а због покушаја кријумчарења 399 лица, навела је Брнабићева. Када говоримо о законском оквиру, истакла је она, усвојени су нови Закон о азилу и привременој заштити, Закон о странцима и Закон о граничној контроли.

„Важно је нагласити да усвојена је Стратегија и Акциони план за интегрисано управљање границом која је усаглашена са концептом Европске уније, а израдили смо и први Нацрт стратегије супротстављања ирегуларним миграцијама“, рекла је Брнабићева.

Танјуг / Васељенска ТВ

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Тупава декларација владе нема никакву правну снагу нити Вучић у име Србије има право да преговара о било чему!

4.1 (7) Влада Србије усвојила је на данашњој седници Декларацију о подршци активностима председника Републике …

Чубриловић: Проблем миграната је требало решавати као Мађарска

5 (1) * Председник народне скупштине РС Недељко ЧУБРИЛОВИЋ: „Наш став је да мигранти не …

Један коментар

  1. zar taj vučić nevidi da zapad želi da se reši migranata svestn je on toga i on želi da se ubij narod po srbiji .trebazapadu odgovoriti ka su dobri što ih nezadržite meni u zemlji nereba pokolj .KAŽU SELA PUSTA PA ŠTAJE UČINIO DA NEBUDU PUSTA VUČIĆ .?MILION MIGRANATA MUSLIMANSKE VEREISPOVESTI ZA 10 GODINA SRBI POSTAJU MANJINA .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *