МВС РФ – завршен петогодишњи програм помоћи при разминирању у Србији

0
(0)

28.12.2012. – Сваких 12 минута МВС спашава нечији живот

На календару Русије – данас је дан спасилаца. Професионални празник људи који су изабрали, без претеривања, херојску професију. Они су први на местима где људима треба помоћ.

Резултати 2012.године су сјајни. 2 милиона људи је добило помоћ. У различитим ванредним ситуацијама, било је спашено више од 200 хиљада људи. Иза сваког спашеног живота, стоји своја прича, рођаци, блиски људи. Резултате рада је коментарисао Министар Владимир Пучков:

– Година је била сложена, тешка. У Краснодарском крају успели смо да санирамо последице ванредне ситуације, као и у Сибиру и на далеком Истоку. Било је угашено више од 140 хиљада пожара. Саниране су последице 2500 ванредних ситуација. Било је извађено и онеспособљено 40 хиљада експлозивних направа још из врмена Другог светског рата. Много добрих дела је учињено током претходне године.

Помоћ руских спасилаца била је неопходна у 49 земаља света. Десетине операција су биле спроведе на билатералној и мултилатералној бази. Најважније је санирање последица урагана Сенди, као и отварање Руско- српког хуманитарног центра, говори директор Департамента међународне делатности МВС Русије Валериј Шујков:

– Летос су се могућности овог центра показале у пракси, када смо реаговали на различите проблеме. Ове године смо завршили и петогодишњи програм помоћи при разминирању у Србији. Такође, гасили смо и пожаре, како у Србији, тако и у Босни и Херцеговини. Осим тога, била је указана помоћ и после урагана Сенди на Куби и у САД. У овом случају су наши контакти, узајамно деловање служби за спашавање и добри односи одиграли своју улогу. И ми смо успели да обавимо нашу добротворну мисију.

Ове године је ОУН усвојила руску иницијативу – да се у региону на далеком Истоку направе регионални центри и аеромобилне групе за брзо реаговање. И акценат у предстојећим пословима стоји као и до сада на превентиви и управљању ризицима.

 

Извор: Глас Русије

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Путину и Лаврову из Москве посаветовано да руска дипломатија мање буде `биљојед`

5 (2) УЗ ОЦЕНУ ДА РУСИЈИ ТРЕБА И МАЛО ТРАМПОВЕ И ЕРДОГАНОВЕ „ГУСАРСКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ“ * …

Иако подаци РЗС показују да се сиромаштво смањује, две трећине грађана „једва саставља крај са крајем“

5 (3) Стопа сиромаштва константно пада, прошле године у ризику од сиромаштва било је 23,2 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend