На Ртњу откривени Теслини таласи!

0
(0)

Активности на Ртњу које спроводи Центар за истраживање и екологију Дух Ртња из године у годину попримају размере које планину Ртањ све више стављају у равноправан положај са познатим светским пирамидалним грађевинама. Ртањ није сачињен од обрађиваних камених блокова али све већи број истраживача увиђа да то и није потребно чинити на местима на којима постоји природни потенцијал рељефа који може да се преобликује у жељену геометрију. Сигурно је да Ртањ чува многе тајне које нам вероватно неће скоро открити, што је можда и добро јер га људска непромишљеност неће довести до ненаменске употребе. Ипак, евидентно је и да из дана у дан он открива све више својих лепота и необичности које подстичу научнике да размишљају о његовој вишеслојној енигми.

Међународни мониторинг

Нова открића на Ртњу се нижу и зато их је потребно детаљније обрадити и из њих извући поруку коју су супериорни градитељи пирамида слали кроз њену математику и на друге симболичке начине. Због тога Дух Ртња ове године организује пет већих истраживачких активности.

Ртањ Еxплоринг Фестивал 2013. који је трајао од 23. до 25. августа је окупио истраживаче из сфера ортродоксних али и алтернативних наука. Поред теренских активности на врху и у подножју пирамиде, пројекција документарних филмова „Ртањ – ново светско чудо“ и „Ртањ – временска машина“, пет гостујућих предавача је упознало присутне о различитим аспектима сагледавања Ртња. Познато је да су својства пирамида позитивна по њено окружење па је специјалиста за јавно здравље Мирјана Јацановић представила план на који начин ће спровести реализацију анкете и других деловања којим ће се започети праћење и доћи до података о значају Ртња за јавно здравље околног становништва. Доктор Ранђел Петровић, стручњак за балнеоклиматологију је говорио о утицају радиоактивног гаса радона на здравље становника Сокобање, као и Ртња у функцији катализатора околне климе. Академик Милош Гроздановић је представио своју нову књигу која је инспирисана каменом троугаоне формације у близини брда Костандиновића о којој је писано у ранијим бројевима Трећег ока. Тема Гроздановићевог предавања и истоимене књиге је била „Ртањски Хорусов камени печат пирамидалног времена и простора“. Велику подршку истраживањима је дао и археолог и антроплог Драган Јацановић кроз археолошко – топографско – космолошку анализу Ртња као и радиестезиста Сава Спасојевић са обрадом теме „Ртањ, једна у низу од пирамида на Балканском полуострву“. Било је и говора о актуелној колосалној глави са северо-источне стране, као и кречњачком стећку у виду кипа са јужне стране чији конструкцијски облик није могуће објаснити утицајима природних процеса.

Корисцење товарних коња за изношење најтеже опреме на врх пирамиде

Теренске активности које је поново спровео истраживачки центар Дух Ртња на врху Ртња потврђују присуство електромагнетне фреквенције стабилне вредности од 26 КХз. Покренута је иницијатива за професионално третирање локалитета енерго потентне локације на ободу насеља Ртањ на којем је утврђено и присуство археолошких аспеката чије је датирање прелиминарно процењено на период бронзаног доба. Обављена су до сада и најопсежнија радиестезијска истраживања његових подземних просторија и тунела која за сада показују правилне геометријске законитости.

Интернационална истраживачка конференција Ртањ Еxперимент 2013. одржана од 2. до 11. августа 2013. године је уз велики људски и технички ангажман и уз превазилажење многобројних потешкоћа на терену успешно спроведена крају. На Ртњу је боравило 20 мултидисциплинарних стручњака из Канаде, Русије, Енглеске, Италије, Финске, Словеније, Босне и Херцеговине и Србије који су уз подршку преко 100 волонтера, спровели организационо најзахтевнији и технички најсложенији истраживачки подухват икада изведен на Ртњу.

Све што се дешавало на Ртњу, пратило се и у Београду, на Фрушкој гори, али и путем апаратура у Загребу и урађаја који је био постављен у Високом.

Део атмосфере са врха Ртња

У вечерњим часовима у главној истраживачкој бази, 16 предавача је излагало своје погледе на проблематику Ртња. Током 8 теренски активних дана, планинарским акцијама и истраживачким конвојем који је бројао више од 15 аутомобила, посећено је 20 локација у његовој ближој и даљој околини у општинама Бољевац, Сокобања и Зајечар. Одржани су скупови и истраживања на врху Ртња, у Боговинској пећини, у злотској и ртањској магнетној аномалији, брду Љуљашка, брду Костандиновица, Илину, Бољевцу, Брестовачкој бањи, Феликс Ромулијани, Гамзиградској бањи, Бањи Јошаница, Сокобањи… али и несвакидашњем предавачком амбијенту у базену о лековитости и саставу термоминералних вода обогаћених благотворним радиоактивним гасом радоном.

Акумулатори се празне

Главни експеримент је трајао непрекидних 60 сати и вођен је под стручним руководством професора доктора Слободана Миздрака из Загреба и уз подршку Центра за истраживање и екологију Дух Ртња. Координиране су активности из главне базе ( проф. др Слободан Миздрак, проф. др Паоло Дебертолис, проф. др Љубо Ристовски, др Виталиј Правдивцев, др Иван Шиматовић, инг. Хеикки Саволаинен, инг.ел.тех. Горан Марјановић, инг. Спасоје Влајић, Нина Торнихилл, Мартин Царрутхерс…) са базом на врху Ртња ( маг. Домагој Николић и инг.ел.тех. Иван Јушковић ) и базним кампом Појате ( биоспелеолог Синиша Огњеновић ), са подацима Геомагнетне опсерваторије Гроцка ( проф. др Споменко Михајловић ), са 30 волонтера и 4 коња. Око 500 кг опреме је било у функцији мерења на врху Пирамиде у периоду од понедељка 5.8. од 23:00 часа до четвртка 08. августа до 11:00 часова, до када је трајао главни експеримент.

Ртањ је током експеримента побуђиван фреквентним генератором и праћено је простирање његовог еха. Мерења се спроводе да би се открио облик и тачна локација извора зрачења електромагнетних таласа као и ултразвука на Ртњу и његово упоређивање са осталим енергетским локацијама.

Целокупан пројекат припреман је 6 месеци раније и организован да у случају непланираних околности буде испоштован минимум за његово успешно спровођење. Сви мерни подаци са врха Ртња су бележени на два рачунара паралелно ( 7,2 Гб укупних текстуалних и нумеричких података прикупљених са 4 сонде ).

Оно што је врло занимљиво су потешкоће које су се константно јављале на терену су убрзано трошење батерија, кварови на акумулаторима ( ауто и портабл ) и кварови и сметње на електронским уређајима. То је узроковало потпуни или делимични губитак комуникације између база, тј. квалитет визуелног мониторинга са самог врха Ртња.

Од 4 камере монтиране на његов врх само је једном било могуће остварити директни визуелни контакт са главном базом у насељу Ртањ. Од 19 акумулатора 11 је било испражњено. Апарат за мерење јонизујућих зрачења је био ван функције а мобилни и други уређаји нису се понашали уобичајно и батерије су им се такође брзо трошиле. Један мобилни осцилоскоп је прегорео прликом покушаја мерења на енергетској локацији у околини насеља Ртањ, а додатне потешкоће су настајале ломљењем шофершајбне на једном и великим огреботинама на неколико других возила из истраживачког конвоја. Отежавајући фактор је била висока температура и честе рестрикције воде. Због ових околности и фокуса на успешну реализацију главног експеримента, сви који су планирали да у директном интернет преносу прате слику и податке са врха Ртња, били су за то ускраћени.

За потребе архиве је забележено преко 4000 фотографија и видео снимака габарита преко 50 Гб. Забележено је преко 2000 аудио сигнала ултра и инфра звука за које ће бити потребно неколико месеци за детаљну анализу.

Невероватни резултати

Након многобројних мерења и утисака са терена, првих анализа, 20 сати предавачког програма, брифинга, као прелининарне закључке је могуће извести следеће:

Оно што је прелиминарно потврђено од стране проф. др Слободана Миздрака јесте да на врху Ртња постоји изражен електромагнетни талас стабилне фреквенције од 28 КХз који допире из Ртња, идентично као на пирамидама у Босни и Херцеговини, Судану и Ирану. Током активног мерења је примећено да су сонде на врху пирамиде Ртња повремено регистровале већи електромагнетни сигнал (4,1 В) од математички предвиђеног (0,9 В). Постоји разлика потенцијала од око 4000 В на сваких 5 метара ширине узрокована великим природним феноменом – статичким електрицитетом.

Прелиминарни подаци говоре да је сигнал на врху Ртња стабилан и има 4 пута јачи интезитет у односу на математичко предвиђање. Ултразвук није забележен током мерења на врху, док је у подножју детектован на неколико локација.

Током мерења је уочено кашњење сигнала од 29 минута. Након гашења побуђивачког генератора мерне содне су и даље примале сигнал истог интензитета и вредности као док је он био укључен. Са аспекта класичне физике тешко је објашњив овакав ефекат резидуалности.

Професор Паоло Дебертолис из Италије је издвојио три локације од оних које је успео да анализира током боравка на Ртњу.То су врх Ртња где је забележена нискоучестала фреквенција 22 Хз која асоцира на дисање и која готово да се може чути људских ухом и осетити телом. На локалитету Видовданске цркве је снимљен ултразвучни одраз ( набој енергије ) који није био чујан у људском звучном спектру. Трећа врло занимљива локација је Феликс Ромулијаниа где је забележено да леви тумулус посматрано од доле емитује нискофреквентни сигнал а десни тумулус фреквенцију од 47 КХз. На локалитету краљичине палате је забележен ултразвук који асоцира на откуцаје срца.

Професор Дебертолис је забележио на свим посећеним локалитетима у околини Ртња нормалне вредности радиоактивности изузев приликом посете Боговинској пећини. Забележене вредности на две локације су прелазиле максималне дозвољене вредности зрачења. Надлежни општински органи ће даље предузети потребне кораке око поновне провере овог локалитета. 

Слободан Миздрак, Хеикки Саволаинен и Паоло Дебертолис и Саша Надјфеји у Сокобањи

Инжењер звука и специјалиста за анализу инфра и ултразвука Хеикки Саволаинен из Финске забележио је већ током првих неколико снимања неприродни сигнал на фреквенцији од 40 КХз у подножју северног крака пирамиде Ртња.

Инжењер електротехнике Горан Марјановић је приликом мерења на локацијама Феликс Ромулијана и у подножју Ртња бележио повећане вредности електричног поља два до три пута веће од просечне вредности, а дешавало се и да су инструменти показивали одсуство електричног поља. Ова мерења на Ртњу по својој суштини би могли бити антологијска и довести до Коперниканског преврата у модерној науци. Током мерења је уочено кашњење сигнала од око 29 минута што представља феномен који је за сада могуће једино објаснити Теслиним технологијама. Након гашења побуђивачког генератора мерне содне су и даље примале сигнал истог интензитета и вредности као док је он био укључен. Са аспекта класичне физике овај феномен је тешко објашњив, а овај ефекат резидуалности указује на могуће присуство Теслиних таласа.

Генерални прелиминарни закључак истраживачке акције Ртањ Еxперимент 2013. је да су истраживачки подухвати на Ртњу врло сложени и да изискују велики напор и много времена. Захваљујући доброј координацији и ангажману свих учесника, превазилажењу свих тешкоћа на терену успешно је реализован главни истраживачки експеримент чији ће финални резултати бити објављени за неколико месеци. Са сигурношћу се може рећи да је Ртањ феномен који је вредан будућих истраживања. Интернационални тим је обећао свој поновни долазак на Ртањ – само на основу прелиминарних показатеља, али и због бескрајне гостољубовости коју су осетили током боравка у Србији.

До нових истраживачких подухвата који ће бити спроведени на Ртњу кроз дешавања „Ртањ – древна пирамида или ремек дело природе“ од 20. до 22. септембра и кроз „Ртањ – галактички контакт“ од 20. до 22. децембра, Центар за истраживање и екологију Дух Ртња се захваљује свим заљубљеницима и поштоваоцима Ртња, његовим истраживачима, предавачима, волонтерима и другим правним и физичким субјектима који су омогућили и помогли реализацију наведених пројеката у којој је коришћена професионална опрема по строго научним принципима. За нова открића!

 

Треће око, Новости

фото: Дух Ртња

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *