fbpx
Насловна / Србија / Политика / Намештају изборе: Режим онемогућава увид у поднете изборне листе и пратећу документацију

Намештају изборе: Режим онемогућава увид у поднете изборне листе и пратећу документацију

Овлашћени представници Српске радикалне странке онемогућени су да у Општинској изборној комисији Градске општине Земун изврше увид у све поднете изборне листе и документацију поднету уз њих што је предвиђени чланом 26. Став 4. Закона о локалним изборима.

У току прегледа изборног материјала неспорно је утврђено да ниједно лице које је подржало изборну листу Српске радикалне странке није претходно својим потписом подржало неку другу изборну листу, иако је Општинска изборна комисија приликом предаје листе „констатовала“ да су 103 лица већ подржала неку од четири претходно предате изборне листе. Увидом у изјаве о подршци изборне листе Српске напредне странке и  Демократске странке Србије-Двери уочено је да је велики број потписа на тим изјавама очигледно фалсификован.

Када су присутни чланови ОИК-а приметили да представници Српске радикалне странке бележе те, основано сумњиве, потписе успаничено су почели једно по једно да напуштају просторију и да некога телефоном обавештавају да представници Српске радикалне странке контролишу изборни материјал СНС-а.

У просторију су се убрзо вратили секретар ОИК-а Снежана Вукотић и члан ОИК-а из Српске напредне странке Гаврило Ковачевиић. Покушали су да овлашћене представнике Српске радикалне странке убеде да не смеју да бележе сумњиве потписе па када им то није успело Гаврило Ковачевић је грубо зграбио кутије са изборном документацијом СНС-а и однео их у непознатом правцу, а представнике Српске радикалне странке онемогућио да заврше законом предвиђену изборну радњу.

Српска радикална странка упозорава напредњаке да се не играју са изборном вољом грађана и да престану са силеџијским и бахатим понашењем што им је, очигледно, постала пракса. Српска радикална странка ће свим легалним и легитимним средствима заштити грађане Земуна од изборне крађе коју напредњаци припремају и која је започела флсификовањем изјава о подршци кандидатуре те странке. Подсећамо да су СНС и ДСС Двери изборнe листе предали неколико сати након утврђивања садржаја и облика образаца, што је физички немогуће о чему смо већ обавестили јавност.

 

Српска Радикална Странка

припрема: Србија данас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Савез за Србију започео кампању за бојкот предстојећих избора

5 (1) Лидери политичких странака, чланови Савеза за Србију, из више градова и места започели …

СзС: Kасно за преговоре о изборима

Савез за Србију данас је поздравио ангажовање Европског парламента, али је саопштио да нису спремни …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *