Динкић: Кокошињце, штале и амбаре нећемо опорезовати али пољске клозете хоћемо

Динкић: Кокошињце, штале и амбаре нећемо опорезовати али пољске клозете хоћемо

Кокошињци, штале и амбари неће бити опорезовани, што је банализовање ствари од стране опозиције, изјавио је министар финансија и привреде Млађан Динкић током скупштинске расправе о сету измена пореских закона.

Динкић је додао да су штале, кокошињци и амбари везани за пољопривредну производњу, а да се предложена законска решења односе на градско грађевинско земљиште, које улази у порез на имовину и да нема потреба да се банализују неке ствари.

Да ће се опорезивати те врсте објеката била је једна од замерки опозиције у расправи о изменама шест пореских закона.

Посланик Српске напредне странке Зоран Бабић је, говорећи о предложеним законским решењима и излагању министра о стању јавних финансија, казао је да је обезбеђена ликвидност буџета за наредних шет месеци и да се на рачуну буџета налази скоро 1,3 милијарди динара.

Он је додао да ни о каквом банкроту нема речи, али да се у Србији и даље се тешко живи и да има проблема са пуњењем буџета.

Бабић је истакао да је сет измена пореских закона изнудјен нешто мањим приходом и доцњама у плаћању из ранијег периода, оценивши да ће оне донети одређена олакшања.

Посланица Уједнињених региона Србије Снежана Стојановић Плавшић оптужила је ДС да жели да опструише рад Скупштине, као и пре два дана, и навела да је владајућа коалиција изашла у сусрет опозицији одлагањем расправе за данас.

Она је казала да треба да почне расправа како би се грађанима представили закони.

– У корену да сасечете овакво понашање – казала је Стојановић Плавишић председнику парламента Небојши Стефановићу.

 

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Протест малих привредника испред Скупштине Србије, објавили списак од пет захтева: "Због овакве државне политике, кандидоваћемо Синишу Малог за Нобелову награду"

Протест малих привредника испред Скупштине Србије, објавили списак од пет захтева: “Због овакве државне политике, кандидоваћемо Синишу Малог за Нобелову награду”

Удружење Заштитник предузетника и привредника Србије симболично, у минут до 12, започео је протест испред …

Фриленсери најавили протесте, пропали преговори са Владом

Фриленсери најавили протесте, пропали преговори са Владом

Преговори фриленсера и тима Владе Србије, на којима је требало да буде договорена јасна стратегија …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *