Фото: Бета/Влада Србије/Слободан Миљевић

Напредни Др Смрт повећава казне и репресију како би омели масовна окупљања и протесте народа

4
(4)

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је данас, образлажући измене и допуне Закона о заштити становништва од заразних болести, да се повећава најнижи износ новчане казне за кршење прописа којима су одређене мере за заштиту становништва од тих болести са 30.000 на 50.000 динара.

Он је у Скупштини Србије рекао да су предложеним законом прописане прекршајне санкције за непоступање правних и физичких лица по прописима, одлукама или наредбама које доносе надлежни органи, чији је циљ заштита становништва.

„Прописано је да овај закон ступи на снагу даном објављивања у Службеном гласнику, а не осмог дана од објављивања, имајући у виду ненадокнадиву штету која би могла да наступи по све грађане Србије, односно по здравље и животе великог броја људи, по здравствени систем и последично по привреду“, рекао је Лончар.

Лончар је навео да је овим законом прописано да су здравствене установе, приватна пракса, правна лица, предузетници, здравствени радници и грађани дужни да споводе прописане мере и поступе по решењу санитарног инспектора ради заштите становништва од заразних болести у роковима, под условима и на начин одређен тим решењем.

Он је казао да су многе мере које су важиле у време ванредног стања ублажене, али је истакао да их и даље треба стриктно поштовати да не би дошло до новог таласа ширења корона вируса, али и других заразних болести.

ФоНет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучићево решење за Косово ни Туђман не би смислио, хоће да Русија одустане од Косова и Метохије

5 (4) Председник Србије Александар Вучић и представник паралелних приштинских структура, Авдулах Хоти, потписали су …

Досије Грчић: Како је власник обреновачке печењаре постао директор ЕПС

5 (6) Вршилац дужности директора предузећа “Електропривреда Србије” Милорад Грчић, већ неколико дана се налази …

4 Коментара

  1. Министре , не би било лоше да се замислиш над својом ситуацијом. Колико је оболело здравствених радника, колико преминуло?
    Зашто се то догодило, где су направљени пропусти, које грешке су довеле до таквог губитка?
    Зашто служа није била спремна , и ако је најављено благовремено? Колико је новца потрошено за потрошни материјал, а колико за апаратуру?
    Иде вам од руке санкционисање сиротиње, да их звекнете по глави , али вам на памет не пада да је ваша одговорност далеко већа, па тиме и казне морају бити драстичније………

  2. jebo li ti ker mater majmune iz pakla izgmizali, tvoja struka je cimnuti vratom a ne zakoni, tvoja zlodela tek ce biti pretresana i sankcionisana.

  3. Овај скот још има храбрости да нешто изјави и пребаци одговорност на народ а не на своју неспособност као и неспособност комплетне власти. Идиоте, све вас чека бандера на Теразијама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend