fbpx
понедељак , 24 фебруара 2020

Напредни идиоти се против експлозије наркоманије боре са још једном комисијом!

0
(0)

Влада Србије донела је на данашњој седници одлуку о образовању Комисије за борбу против наркоманије у школама, која ће радити на подизању свести о штетности употребе наркотика.

Председник Комисије ће бити министар здравља Златибор Лончар.

На седници је констатовано да је Србија одлучна у намери да се бескомпромисно супротстави дилерима дроге, пише у саопштењу.

Акценат у тој борби биће стављен на посебно рањиву групу, а то су деца школског узраста, која све чешће постају мета дилера дрогом, објашњава се у саопштењу.

У том правцу, биће предузете одговарајуће мере и организована системска кампања, чији је циљ повећање свести грађана о штетности наркотика, односно директан утицај на децу школског узраста, као и на њихове родитеље.

У оквиру националне кампање, установљене су три кључне тачке: едукација ученика, кроз емитовање реалних, нецензурисаних снимака, кампања у медијима са националном покривеношћу, усмерена ка родитељима и обиласци установа које збрињавају и лече особе које имају проблеме са зависношћу од наркотика, попут „Драјзерове“ и других установа.

Стручни тимови састављени од психијатара, психолога, полицајаца, тужилаца и стручњака других профила, посећиваће основне и средње школе широм земље, као и друге установе намењене омладини, и у директном разговору са ђацима представљати по здравље погубно дејство наркотика, кроз приказивање реалних, нецензурисаних снимака који приказују последице узимања дроге, и то како по њихове конзументе, тако и по њихове породице и пријатеље.

Паралелно са тим, мора се утицати и на свест родитеља, односно додатно их едуковати како да препознају промене у понашању код своје деце настале услед конзумирања дроге и њихова потенцијално ризична стања.

У медијима са националном покривеношћу биће емитовани едукативни садржаји еминентних стручњака и јавних угледних личности.

Један од елемената националне кампање представљаће и организоване посете ученика средњих школа установама које збрињавају особе које имају проблеме са зависношћу од наркотика.

Циљ је да се кроз непосредно, визуелно искуство тешких последица конзумирања дрога, код деце појача свест и додатно учврсти негативан став о наркотицима. Такође, закључак је да према дилерима који продају дрогу малолетницима држава Србија неће имати милости, закључује се у саопштењу.

Фонет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Најавили 5.000 станова до 2020, а направили једну зграду

3.8 (4) „Градња јефтиних станова у Нишу и Врању почиње на пролеће“, најавио је председник …

Путин именовао нову владу, Лавров, Шојгу и Сулуанов задржали места

5 (2) Руски председник Владимир Путин именовао је данас нову руску владу у којој остају …

Један коментар

  1. Пази борци за борбу против наркоманије, са „чистим биографијама“ мајку рођену би за паре продали….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *