Нарко мафија инфлитрирана у сам државни врх покушава свим силама да спасе нарко дилере из Јовањице

Нарко мафија инфлитрирана у сам државни врх покушава свим силама да спасе нарко дилере из Јовањице

4.6
(11)

Откако је на суђењу у случају Јовањица почело изношење одбране власника имања Предрага Колувије, поново смо сведоци и најава нових момената у истрази. Председник Србије Александар Вучић у последњих неколико дана је у више наврата говорио о том случају, најављујући и нови полиграф за двојицу полицајаца, који су у Колувијином хапшењу учествовали, а који су на том тестирању били већ два пута. Председник каже и да поједини медији од њих покушавају да направе хероје. То што неки провладини таблоиди херојем праве власника Јовањице, остало је без коментара. Као што је без одговора и питање – како је могуће да председник зна детаље који су, иначе, непознати?

Неретко институције попут Владе, Кризног штаба и Народне скупштине имају заједничког, а незваничног портпарола – председника Србије, иако то није његов посао.

Није му страно ни да буде гласноговорник тужилаштва и истражних органа, па је тако у последњој недељи 2020. више пута, попут каквог инсајдера, јавност информисао о томе шта може да се очекује на суђењу Предрагу Колувији, власнику плантаже „Јовањица“.

„Где је онај позив са Колувијом? А је ли ћете можда на изненађење свих ускоро да чујете да су неки други разговарали са Колувијом? Чини ми се да ће бити изненађених. Интересантне ствари“, рекао је председник Србије Александар Вучић.

На исту тему, у сличном маниру, само неколико сати пре председникове новогодишње конференције, говорио је главни уредник провладиног таблоида „Информер“.

„Видећете страшна открића. Неки су у овој земљи имали много опасне планове и тек имају опасне планове. Очекујте, та истрага је отишла прилично далеко, очекујте шокантна открића“, рекао је уредник Информера Драган Вучићевић.

Па онда, пар дана касније, у истом студију поново Вучић.

„Покушавају два дана да праве од двојице полицајаца хероје. Видећемо шта су они говорили истину, а шта нису, на стварном полиграфском испитивању и са стварним полиграфским питањима, иако то није довољно доказно средство за било шта“, додао је Вучић.

И сручњаци потврђују – полиграф заиста није доказно средство. Али, било је ситуација када се у њега, малтене, заклињало, као онда када је на иницијативу председника градоначелник Новог Сада поднео кривичне пријаве против њега и његовог брата.

„Мораће и то вештачење телефонско да се заврши. Не преглед комуникација, већ вештачење. Мораће да се заврши једанпут. Мораћу да будем позван, по више кривичних пријава. Нико ме још није позвао, нико није позвао мог брата, ми смо обојица спремни да и идемо на полиграф“, рекао је председник Србије.

Милићевић: Председникове најаве имају политичку конотацију

Новинар портала Нова.рс Иван Милићевић, који редовно прати овај поступак, сматра да председникове најаве и приче о полиграфу заправо имају само политичку конотацију, али су му свеједно занимљиве.

„Зато што смо имали, три дана смо слушали Колувију који је износио одбрану пред Специјалним судом и додатно што се у то веме догодио, да кажемо – напад на нашу колегиницу Јелену Зорић, односно, адвокат јој је преносио неке узнемирујуће поруке, које су окарактерисане као претње, очигледне претње. Тако да је тај тајминг јако интересантан, зашто се баш сада спомиње то шта ће он да уради, да ли ће он неком нешто да открије ново или неће“, сматра Иван Милићевић са портала Нова.рс.

Радован Лазић из Удружења јавних тужилаца подсећа да је председник и крајем 2019, када је поступак био у фази истраге, слично говорио. Додаје, нико не може да зна унапред шта ће сведок или осумњичени рећи на самом претресу.

„Осим ако није на неки начин на вези са тим сведоком или тим осумњиченим. Не верујем и не изгледа ми да је то у питању, више ми се чини да се ради о једној изјави која је политичке природе или можда представља неко очекивање председника“, сматра Лазић.

Али, шта ако најмоћнији човек у држави заиста зна и има неке информације?

„Онда би то могло да буде прилично опасно, јер би указивало на неку везу између неких учесника тог поступка и председника, а то већ није дозвољено“, додао је Лазић.

Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић и Брнабићка припремају предају Косова и Метохије шиптарским терористима и НАТО

Вучић и Брнабићка припремају предају Косова и Метохије шиптарским терористима и НАТО

5 (3) Покрет Ослобођење затражио је данас објашњење од премијерке Ане Брнабић у вези са …

НАПРЕДНИ НАРКО ФАШИСТИ почели ПРИСИЛНУ ВАКЦИНАЦИЈУ припадника Војске Србије (видео)

НАПРЕДНИ НАРКО ФАШИСТИ почели ПРИСИЛНУ ВАКЦИНАЦИЈУ припадника Војске Србије (видео)

2.5 (15) Вучић је, након обиласка пункта за вакцинацију припадника гарнизона Београд и чланова њихових …

2 Коментара

  1. Dobro jutro Kolumbovi!
    Fala bogu da mafija drži vlast u ovoj šuntavoj zemlji.
    A generalčići vojni i policijski ćute. Ili su cave ili su u kombinaciji sa mafijom.

  2. „POŠTENI“ ČAME U APSU, A SAUČESNICI IGRAJU KOLO!

    Koliko vremena prođe od, kobajagi, afere u poljoprivrednom dobru „Jovanjica“ i vlasnika Predraga Koluvija, a da se još ništa ne zna. Pominjalo se da su poljoprivredno dobro posećivali viđenih iz režima Vulin, Babić i drugih, čak okopavali poljoprivrednog dobra. Vreme je da se iz pritvora pusti Kuluviju, kao poštenog i dobrog čoveka. On je zreo da ga postave za ministra poljoprivrede i šmrkanje, a ne da čami u pritvoru ni kriv ni dužan, a tužan.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend