Народ је почео да продаје органе на Интернету да би преживео!

0
(0)

Задњих месеци је све више грађана који се одлучују да продају бубрег! Као разлог најчешће наводе беспарицу, а новац им је преко потребан за лечење најближих чланова породице или просто да прехране децу.

Тешко је проценити да ли су огласи истинити и да ли је реч о несланој шали или стварној потреби и крајњој нужди.

Доктор Живорад Николић је на свом Твитер налогу објавио шокантан пост. Док је тражио на интернету инструменте налетео је на оглас у коме се нуди бубрег.

– Пуних 30 година се бавим хирургијом и тражећи неке инструменте налетех на овај оглас и језа ме ухвати – написао је доктор.

Огласи који се појављују на сајтовима

– Имам четворо мале деце, упали смо у тешку финансијску ситуацију, рођени брат ми је тешко болестан и ако некоме треба, а у могућности је да плати био бих захвалан – пише Београђанин који свој орган „цени“ 30.000 евра.

– Спортиста, потпуно здрав, 27 година, хитно продаје свој бубрег због потребе додатног новца за лечење мајке – који за исте паре као претходни суграђанин нуди свој бубрег.

– Продајем бубрег јер немам од чега да живим, нажалост, али сваки договор је могућ – пише очајни Новосађанин који није навео цену.

Има и оних који знају да од трансплатације нема ништа ако донор и пацјент нису „подударни“, па одмах наведу и крвну групу.

– Продајем бубрег А негативна, СМС – пише Београђанин.
– Продајем бубрег, крвна група Б позитивна – пише човек из Крагујевца.


Недавно је скинут оглас Елдина из Пријепоља који је свој бубрег нудио за 40.000 евра, па не знамо је ли трговина успешно обављена или се Елдин предомислио.

У Србији је законом забрањена трговина органима, и једино је могуће да родбина буде донор и да се на тај начин обави трансплатација органа.

телеграф.рс, Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

РЕПУБЛИЧКА ДИРЕКЦИЈА ЗА ИМОВИНУ: Врањска бања понуђена на продају за 870.000 евра

3 (2) ДРЖАВНА Специјална болница за рехабилитацију „Врањска Бања“ понуђена је на продају по почетној …

Народ продаје оружје у бесцење због високих државних намета

5 (7) Оружје у Србији никад није било јефтиније, а упућени кажу да је то …

Један коментар

  1. У србији је забрањена трговина органима ??? Па забрањено је и красти, лагати, убијати, злоупотребити службени положај,… Па?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend