fbpx

Народ Пожеге пети пут за месец протестује против Вучићевог велеиздајничког режима

0
(0)

Неколико стотина грађана Пожеге, пети пут за месец и по, протестовало је данас против локалне власти која је одлучила да купи парцелу и нелегални објекат, чији је један од власника муж Зорице Митровић (СНС), председнице локалне скупштине.

Активисти групе „Протест у Пожеги“, која је организатор окупљања, на Тргу Слободе су делили билтен „Глас слободне Пожеге“, а грађани су дувањем у пиштаљке и повицима негодовања реаговали на спомињање Милана Божића (СНС), председника општине, и Зорице Митровић, председнице СО Пожега.

Окупљени су прославили и своју велику победу, односно то што ће бити испуњен један од главих разлога за њихово незадовољство јер је, након одустајања власника од продаје спорног објекта који су то учинили због притиска јавности, локална власт најавила да ће повући одлуку о куповини и да ће 12 милиона динара, планираних у оптинском буџету за ту спорну трансакцију, усмерити у друге пројекте.

Ипак, гађани и даље захтевају смену локалне власти, коју предводе напредњаци, као и то да државни органи реагују на кривичне пријаве против њених челника, али и да ДРИ обави контролу општинских финансија.

Подршку и охрабрење Пожежанима је пружио писац, новинар и активиста Марко Видојковић, који је поздрављен громогласним аплузом, а који је рекао да су га „послали из окупираног Београда по пелцер у Пожегу“.

– У овом тренутку, ви сте једина активна грађанска стража у овој земљи. Успели сте да решите проблем са нелегалним објектом, а локални режим вас је и мало зезнуо, зато што је тек што сте почели – испунио ваш захтев. То је доказ ваше снаге, доказ о томе да вас се плаше и морате да наставите, поручио је Видојковић и навео да тај протест „није само почетак промена у Пожеги, него и добар рецепт за остале градове и општине у Србији у побуни против напредњачког режима“.

– У Србији је инсталиран режим који се обавезао да реши питање Косова, а заузврат је добио дозволу да нам ради шта год хоће и руши све демократске вредности. На делу, заправо, имамо фашизам. На власти су они који су били на власти када смо бомбардовани, заједно са онима који су нас бомбардовали. То је најгора могућа коалиција, која руши ову земљу већ шест година. То је највећа могућа багра која је свуда засадила своје канцерогено семе, која у сваком граду и општини краде, руши, прети, бије и отима, рекао је Видојковић.

Истакавши да, осим Шапца и Параћина, сваки град у Србији има исте проблеме као што их има Пожега, он је додао да су „грађански покрети и инцијативе, попут пожешке, прави рецепт за побуну против тираније напредњачкиг режима и локалних кабадахија“.

– Хватајте их у сваком кривичном делу. Подносите кривичне пријаве против те банде. Не дајте им мира до 2020. године, када су локални избори и када треба да оду у политичку историју заједно са њиховом накарадном и канцерогеном партјом, рекао је Видојковић, а потом поручио:

– Мирним протестима и грађанским активизмом показујете ко је права власт у овом граду. Демократским канџама шчепајте за врат напредњачки режим и отерајте га у историју за две године, ако не и раније“.

На скупу, са кога је поручено да ће протести бити настављени до испуњења свих захтева, говорили су и Пожежани – Андријана Маслаћ, студенткиња београдског Медицинског факултета, и Братислав Раковић, политиколог, као и Љубомир Јешић који је позвао Александра Вучића да „након 45 дана пожешких протеста, издвоји бар пет минута за Пожегу и да испуни обећање о томе да ће очистити своје редове од оних који крше закон и устав“.

Пише: Н.Ковачевић, Данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Слободан Антонић: Ко се више препао протеста – Вучић или N1 oпозиција?

5 (30) Сирота N1 опозиција. Не сме чак ни да гледа младеж која скандира српском …

Највећи протести у Бугарској од 2013: Доста нам је корупције (видео)

5 (2) Бугарска влада преживела је јуче гласање о неповерењу које су затражили опозициони социјалисти, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *