Народе мој! Већ ћете 2016. осетити значајан и јасан бољитак (оп цврц гевензе зајн)

0
(0)

Премијер Александар Вучић изјавио је да отварање првих поглавља у преговорима са ЕУ искључиво зависи од дијалога Београда и Приштине.

Вучић је, упитан када очекује отварање првих поглавља, рекао да сматра да је Србија највећи део посла обавила, али и указао да отварање поглавља зависи искључиво од дијалога Београда и Приштине.

„Слушао сам неке политичаре који су говорили да отварање поглавља зависи од акционог плана за поглавља 23 и 24. Морам да кажем да ти људи појма немају шта причају. Ту се ради о Заједници српских општина, енергетици и телекомуникацијама, дакле, дијалогу Београда и Приштине. Не постоји ниједна друга тема и ниједан други услов“, рекао је Вучић.

Он је навео да се о томе још разговара и да Европска унија оцењује да ли је оно што је урађено у вези са правосуђем, цивилном заштитиом, општинама на северу Косова и Метохије, као и враћањем Срба у институције довољно.

„Све ново што би се урадило пребацило би се на тег који значи отварање поглавља“, рекао је Вучић.

Премијер је навео да је Србија својим радом заслужила отварање поглавља истичући да су Србији отворена сва врата у Европи и да је једна од најпоштованијих земаља у региону и шире због својих економских реформи.

„Европска штампа пише да су не само Грчка већ и неки наши суседи и комшије који су у ЕУ у проблему, али не пишу да је Србија проблем зато што имају јасан увид у српске јавне финансије и буџет“, рекао је Вучић.

Упитан када ће у Бриселу бити одржана рунда дијалога у вези са Заједницом српских општина, Вучић је рекао да су од њега тражили да то буде у првој недељи јуна, али да је он тада у посети САД, те да ће с потрудити да та посета траје што краће.

„Гледаћу да то не буде предуга посета јер чини ми се кад год одем буде неки град или поплава и зато сада не планирам ништа дуже од два и по дана, па да ме зову и на Нови Зеланд или у Чиле, два и по дана и враћам се у земљу“, рекао је Вучић.

„Грађани ће већ 2016. осетити значајан и јасан бољитак“

Премијер Александар Вучић изјавио је данас да ће влада наставити с реформама и привлачењем инвестиција, а да ће грађани већ 2016. године осетити значајан и јасан бољитак, уз поруку да инвеститори треба да имају сву пажњу локалних самоуправа и државе.

„Већ крајем године људи ће у својим новчаницима осетити, не велики, али какав такав бољитак, а већ 2016. године ће тај бољитак бити значајнији и јасније ће се видети и осетити“, рекао је Вучић на обележавању Славе Светог Николаја у општини Рума.

Честитајући славу грађанима, Вучић је подсетио да влада помаже у развоју бизниса и запошљавању, али је поручио да мора још боље и више да се ради како би и резултати били видљивији.

Похвалио је домаћине да су у развој општине уложили доста, те да је између осталих стални посао у компанији Калцедонија добило 325 људи (264 стални посао и 61 на одређено време).

Челницима општине поручио је да и даље раде на привлачењу страних инвеститора, обећао да ће им влада у томе пружити сву могућу помоћ и најавио ове и следеће године нова улагања у инфраструктуру у општини Рума, али и у целом Срему.

„Не само што ће кроз општину Рума пролазити главни магистрални правац Нови Сад – Мачва , већ ћемо колико на лето и током целе 2016. године поправљати путну инфраструктуру у целом Срему“, истакао је премијер.

За челнике општине имао је још један савет – да отворе канцеларије за грађане и помогну им у решавању свакодневних проблема.

„Видите који су њихови проблеми – неке можемо а неке не можемо да решимо, али људи поштују рад, посвећеност, пажњу и одговорност и уверен сам да ћемо направити разлику“, рекао је Вучић и додао да верује да ће Рума и даље бити привлачна страним улагачима, компанијама које, како је рекао, треба да имају сву пажњу локалних самоуправа и државе.

Председник општине Рума Слађан Манчић захвалио је премијеру на посети и уручио му Душанов законик и Икону светог Николаја.

Манчић је честитао свим градјанима славу без обзира на нихову вероисповест и поручио да Рума уз подршку владе постаје напредан град.

(Танјуг)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Трамп у пет сати по америчком времену дочекује Вучића и Хотија

5 (1) Амерички председник Доналд Трамп дочекаће данас тачно у 17 часова председника Србије Александра …

Тупава декларација владе нема никакву правну снагу нити Вучић у име Србије има право да преговара о било чему!

4.1 (7) Влада Србије усвојила је на данашњој седници Декларацију о подршци активностима председника Републике …

4 Коментара

  1. lipsi magarce do zelene trave…

  2. oj narode koj mi gore vama dole(kralj ibi)

  3. Kako to: 30.01.2015. reče da su „резултати економских мера које је Влада предузела показују неочекивано добре резултате, и то толико да ми је чак и непријатно да прочитам неке од њих колико су добри“, a sada kažeš: „kрајем године људи ће у својим новчаницима осетити, не велики, али какав такав бољитак“.
    ONOLIKI POZITIVNI REZULTATI, A OVOLICNI BOLJITAK (ako ga uopšte bude)?
    Koja je od ove dve stvari laž?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *