fbpx

Чанак на суђењу за насилничко понашање викао на судију и „ситуацију”

0
(0)

Нови Сад – На суђењу Ненаду Чанку за насилничко понашање у Основном суду саслушани власник кафане „Тако је суђено” Александар Добријевић, чувар Чедо Васлић и конобар Ненад Савић. Сведоци су тврдили да инцидент у коме је, како се Чанак терети, претучен Павле Лешановић из Београда, нису видели.

Суђењу су присуствовали Чанак са браниоцима Владимиром Бељанским, Миланом Ђукићем и Срђаном Сикимићем. Изостанак није оправдао Горан Петронијевић, бранилац оштећеног Лешановића. Ни овог пута, као сведок се није појавио Данило Икодиновић, сувласник кафане у време догађаја. Судија је поново наложила београдској полицији да га приведе, али и да јој буде образложено зашто јуче није доведен.

Сведоку Добријевићу наложено је да достави податке о томе који музичари су спорне ноћи свирали, како би били саслушани. Судија је одбила предлог тужиоца да се поново саслуша Бојан Каришик, возач Павла Лешановића, који је 2. априла ове године дао исказ о томе како је Лешановић задобио ударац коленом и „обувеним стопалом” у главу, као и да је шутиран по целом телу.

Судски вештак се изјаснио да су на тај начин могле настати повреде по лицу и телу оштећеног. Он је остао при ставу да су и штапом могле настати повреде на слепоочници, али да то не може да тврди јер их лекар КЦ Србије није прецизно описао.

Чанак је пред крај рочишта судији рекао: „Никог у животу нисам ударио штапом. Спреман сам да за то изађем и на полиграф. Ово је чиста измишљотина која служи као средство политичког обрачуна са мном.”

Замолио је судију да приђе, дао јој штап којим се поштапа и наставио повишеним тоном о томе како је начињен од алуминијума и како га користи годинама.

„Зашто вичете на мене”, питала га је судија. „Вичем на ситуацију”, одговорио је Чанак.

Наставак претреса заказан је за 15. септембар.

С. Ковачевић, Политика

Фото С. Ковачевић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Симоновић на рочишту за паљење куће новинара Милана Јовановића индиректно претио тужиоцу

5 (1) На суђењу за паљење куће новинара Милана Јовановића, поново се није појавио Александар …

Поново одложено суђење у предмету лажне личне карте Андреја Вучића и предузећа Асомакум

5 (1) Иако је прошло скоро две године од заказивања првог рочишта, суђење осамнаесторици окривљених …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *