НАСТАВАК ПРОТЕСТА Омча за фриленсере: „Људи су очајни, изгубиће све“ (видео)

Омче за фриленсере… Група радника на интернету окупила се испред Скупштине Србије у знак протеста поводом гласања о изменама и допунама Закона о порезу на доходак грађана и показала шта мисли о предложеном.

Како се може видети, поједини окупљени фриленсери ставили су омчу око врта, што симболизује намеру Владе да их овим законом и дословно удави.

– Овде смо се окупили да покажемо свој став поводом новог закона у Скупштини Србије. Ми смо група незадовољних фриленсера. Многи наши су у проблему. Сада је велика пометња и хаос око целокупне ове ситуације. Људи су очајни, изгубиће многи све што су стекли – каже за Директно.рс, Немања Грујић, испред групе фриленсера.

– Ми смо овде зато што сматрамо да борба треба и мора да се настави. Заједница мора да стане иза свих својих чланова. Позивамо целу фриленсерску заједницу да се окупи. Правићемо све и свашта, консултоваћемо правни тим. Планирамо да се боримо до краја – додаје Грујић.

Фриленсери су, како се истиче, одлучили да изразе јавно неслагање и затраже да се спорни закон повуче из процедуре и да се поново започну преговори са представницима Владе Србије. Они сматрају да ће плаћањем ретроактивних намета бити доведени на ивицу егзистенције.

Подсетимо, Влада Србије је саопштила да је прошле недеље постигла договор са представницима Удружења фриленсера и Удружења радника на интернету у вези са начином плаћања пореских обавеза представника ове индустрије.

Влада је прихватила предлог удружења да се нормирани трошкови повећају са постојећих 43 одсто на 50 одсто. На састанку је договорено да ће се радницима на интернету, односно фриленсерима, омогућити уписивање радног стажа, сразмерно уплаћеном делу обавеза.

Међутим, део фриленсера незадовољан је овим договором са представницима власти и наставља своју борбу.

директно.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Режим је поново уз помоћ инфлитрираних јајара успешно поцепао "Удружење радника на интернету"

Режим је поново уз помоћ инфлитрираних јајара успешно поцепао “Удружење радника на интернету”

Група фриленсера саопштила је да се ишчланила из Удружења радника на интернету јер, како кажу, …

Фриленсери иду испред Владе и поручују: Не ропству!

Фриленсери иду испред Владе и поручују: Не ропству!

Удружење радника на интернету послало је саопштење медијима у којима наводи да ће организовати велики …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *