Насловна / Србија / Наставља се прогон радника у Србији: Добили отказ због чланства у синдикату!
Наставља се прогон радника у Србији: Добили отказ због чланства у синдикату! 1

Наставља се прогон радника у Србији: Добили отказ због чланства у синдикату!

Синдикат индустријских радника „Слога“ (СИРС) осудио је данас поступак в.д. директора рудника Ресавица Марка Вуковића због отказа двојици активиста „Синдиката рудара“ у том јавном предузећу.

Оцењујући да је отказ њиховој двојици колега уручен „на потпуно незаконит начин“, Синдикат у саопштењу позива надлежне органе, инспекцију рада, „а посебно министра рударства и енергетике Александра Антића“ да одмах реагују и врате на посао Драгана Радојковића и Светислава Стојковића „који су добили незаконите отказе због синдикалног рада“.

Синдикат оцењује како је „сулудо и ирационално“ у месецу када су рудари Ресавице прослављали свој дан и када су им државни функционери и министар обећавали боље услови рада и веће зараде, да им „в.д. директора јавног предузећа, дакле, ‘државног добра’, незаконито уручи отказе због синдикалног рада“.

У саопштењу СИРС истиче како је у образложењу отказа наведено да је „синдикат обавештавао раднике о штетним компензацијама, куповини скупих аутомобила и набавци непотребних машина“.

„Жалосно је и крајње отужно да представници власти допуштају овакве испаде својих бахатих представника, јер сваки пут када се деси овакав случај остаје горак укус – чему да се надају радници у приватним предзећима и страним компанијама које послују у Србији када се овако понашају они који у име државе и за рачун општег добра обављају јавне функције“, наглашава у саопштењу Синдикат индустријских радника “Слога”.

Данас.рс

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Протест бивших радника, суд дао рок државном ПKБ-у да се изјасни о привременој забрани отуђења имовине (видео) 11

Протест бивших радника, суд дао рок државном ПKБ-у да се изјасни о привременој забрани отуђења имовине (видео)

Судија је дала рок од осам дана ПKБ-у у државном власништву да се изјасни поводом …

НЕМАЧКИ МЕДИЈИ ЗАПРЕПАШЋЕНИ! У Србији уместо у WC шољу раднице врше нужду у кутију 12

НЕМАЧКИ МЕДИЈИ ЗАПРЕПАШЋЕНИ! У Србији уместо у WC шољу раднице врше нужду у кутију

Да би одећа и обућа стигла до бљештавих шопинг-молова, раднице у појединим загушљивим фабрикама у …

Један коментар

  1. Попара Дорћол

    Па шта тај народ мисли, да смета владајућој хунти Вучића, сви су они сретни што нису претерани из Србије, треба да су захвални.
    Море какви синдикати , бакрачи – све то.треба ако не протерати, мислим ако их нико неће, ни Авганистан онда у нови затвор у Панчево, баш је леп.
    Треба да се пред Кинезима падне на ноге и да се моле за нове инвестиције у затворе. Требаће, зар не Вучићу „лепото Србије“ бре.!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *