НАТО отвара нови штаб инспирисан нацистичким СС зиг рунама (видео)

0
(0)

Оно што би могло да се сматра лошим дизајном ипак забрињава у светлу великог нагомилавања војника и технике НАТО-а дуж руске границе коју предводе немачке трупе.

Северноатлантски пакт изазвао је комешање јавности претходних недеља најавом свог новоизграђеног штаба: „За вас и будуће генерације“. Изглед зграде сабласно подсећа на нацистичке СС зиг руне.

Нацистички дизајн уследио је након масовних војних вежби „Анаконда“. Вежбе у којима је учествовало више од 30.000 војника одржане су у Пољској на 75. годишњицу напада Немачке на Совјетски Савез.

[youtube url=“https://www.youtube.com/watch?v=JBcHUHF4wYs“]

Та провокација је највеће нагомилавање страних трупа у Пољској од Другог светског рата и то је први пут да су немачки војници размештени у некој држави Источне Европе од пада нацистичког режима.

И док бивши немачки канцелар Герхард Шредер нагомилавање трупа на годишњицу нацистичког напада назива „озбиљном грешком“, најновија Алијансина употреба слике инспирисане Хитлером углавном је довела до исмевања од стране корисника друштвених мрежа који се питају да ли је то чиста случајност или ипак постоји нека повезаност.

То није први пут да је коалиција предвођена САД умрљана нацизмом, намерно или ненамерно. Шокантни видео-снимак који је раније постављен на Јутјуб наводно показује низ немачких СС симбола које носе трупе НАТО-а.

Такође постоји и историја нацистичке инклузије у вођство НАТО-а упркос напорима службе за односе са јавношћу да те групе представи као дијаметрално супротне.

Наиме, Хитлеров начелник генералштаба Адолф Хојзингер такође је био председавајући војног комитета НАТО-а од 1961. до 1964. године.

Спутник

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Скандал на првој виртуелној конференцији НАТО-а: Турска напустила седницу

5 (1) Турска је пре краја напустила прву виртуелну конференцију НАТО-а због спора са Грчком …

21 година од почетка НАТО агресије на Србију

4.8 (5) Данас се навршава 21 година од почетка ваздушних напада НАТО-а на Савезну Републику …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *