НАТО-шиптарски режим у Скопљу покушава да са позиција власти настави своју обојену револуцију

0
(0)

* Главни домаћи `Американац`, Зоран Заев, игнорише чињенице да је референдум био двотречински плебисцит против његовог режима и невојне окупације земље. Зато за њега, наравно, никакав значај нема ни чињеница да шиптарски гласови чине најмање 60 одсто свих гласова „за“ унутар оне трећине која је изашла на референдум

____________________________________________________________________________

АМЕРИЧКО-шиптарски режим у Скопљу – који се уличним и `изборним` насиљем и устоличио – одлучио је да своју владавину претвори у својеврсну обојену револуцију са позиција власти.

Некад би се рекло да је кренуо путем без повратка, а сигурно је да ће то бити пут са све више лагања и наметања, манипулација и насиља који ће имати подршку НАТО-Запада.

Главни `Американац` у Скопљу – титуларни премијер Македоније и лидер СДСМ Зоран Заев – изјавио је да су грађани на референдуму поручили да треба да се прихвати Договор са Грчком и да земља постане чланица ЕУ и НАТО.

Тако он: „грађани су на референдуму поручили“, а што су безмало две трећине грађана Македоније бојкотовале тај референдум или на њему гласале против „Северне Македоније“ – то за њега и његов режим нема везе.

За `Американца`, наравно, никакав значај нема ни чињеница да шиптарски гласови чине најмање 60 одсто свих гласова „за“ унутар оне трећине која је изашла на референдум.

Позвао је зато све посланике у Собрању, без обзира којој странци припадају, да националне интересе ставе изнад партијских и да подрже уставне промене.

Пред `Американцем` – а и Бриселом и Вашингтоном – ипак је својеврсна Шар-Планина: за уставну промену имена државе потребна двотрећинска већина од 80 посланика, а ње не може бити без ВМРО-ДПМНЕ. Јер, Заев, Шиптари и НАТО – који себе именују „реформском коалицијом“ – у Собрању имају само 71 посланика.

Зато им се `смешкају` ванредни парламентарни избори. А позивање на националне интересе и тражење издизања изнад партијских срачунато је на њихово избегавање. Не без разлога.

Референдум о договору са Грчком био је својеврсни плебисцит против режима Заева и насиља које над македонијом чине Сједињене Државе, Европска унија и НАТО.

Неће `Американцима` помоћи ни што је ЕУ-комесар за проширење Јоханес Хан честитао „грађанима Македоније“ који су гласали на консултативном референдуму и додао да од свих политичких лидера очекује да поштују ту одлуку.

„Честитам онима који су гласали на консултативном референдуму и искористили своје демократско право. Са веома значајним гласовима ‘за’ то је широка подршка Договору из Преспе и евроатлантском путу земље“, написао је Хан на Твитеру.

„Сада очекујем од свих политичких лидера да поштују ту одлуку и да је спроведу са великом одговорношћу и јединством без партијских подела и у интересу државе“, додао је.

Овима неће помоћи ни смицалица са „консултативним референдумом“!

Капа доле Македонцима!

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Први већа група миграната са турско-грчке границе стигла у Северну Македонију

5 (7) Прва већа група миграната са грчко-турске границе, наводно, већ је стигла у Северну …

Скопље због загађења увело бесплатни јавни превоз

0 (0) Влада Северне Македоније усвојила је препоруке и мере због високог нивоа загађења ваздуха …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend