Насловна / Србија / Економија / Не дамо нишки аеродром: Влада тера нискотарифне компаније из Србије
Не дамо нишки аеродром: Влада тера нискотарифне компаније из Србије 1

Не дамо нишки аеродром: Влада тера нискотарифне компаније из Србије

Иницијатива „Не дамо нишки аеродром“ позвала је Владу Србије и Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре да озбиљно схвате могућност одласка нискотарифних авиокомпанија из Србије и хитно престану са протекционистичким политикама штити интересе Ер Србије и београдског аеродрома.

Изјава директора Визера о томе да Влада Србије „предузима кораке којима штити пословање Ер Србије и тиме ствара притисак на све друге превознике“, као и да Визер „неће развијати базу у Београду због високих накнада за аеродром“ само потврђују аргументе које је иницијатива изнела током протеста, наглашено је у саопштењу.

Досадашњи исход таквог понашања Владе Србије је гашење две нискотарифне линије из Ниша – за Малме и Дизелдорф, као и одустајање Визера од развоја базе у Београду, наводи се у саопштењу.

„Влада Србије ће својом политиком отерати све нискотарифне авиокомпаније из Ниша и Србије, наводи се у саопштењу. „Да ли је то и циљ Владе“; упитала је иницијатива.

Иницијатива „Не дамо нишки аеродром“ покренула је пред српским правосуђем поступке којима жели да заштити интересе грађана и врати нишки аеродром на управљање Граду Нишу.

Н1

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Влада Србије отписала „Србијагасу“ дуг од 1,2 милијарде евра 11

Влада Србије отписала „Србијагасу“ дуг од 1,2 милијарде евра

Влада Србије отписала је целокупан дуг јавног предузећа „Србијагас“ према држави у укупном износу од …

Зашто Блер и Британци саветују Владу Србије? 12

Зашто Блер и Британци саветују Владу Србије?

Саветничким ангажовањем британских стручњака за државну управу Лондону је остављен простор да у Србији изгради …

2 Коментара

  1. Je l’ vi to ozbiljno pitate „vladu“!?
    Svasta!
    Postavili su djubre na mesto direktore, lopovcinu i fukaru, jasno je sta se radi, od onog trenutka kad je otela aerodrom Nisu!
    Dobili su naredjenje od gazda da zatvore niski aerodrom i ti sprovode.

  2. Pljacka dobara naroda Srbije od strane SNS fasisticke veleizdajnicke organizacije se nastavlj. Rade protiv naroda tako sto mu ne dozvoljavaju da bira koju ce avio kompaniju koristiti. To je protvustavno, nezakonito i direktno osimorasavanje vec ionako ojadjenog siromasnog Srpskog putnika. Vreme je za osnivanje Niske drzave u kojoj SNS nece moci nikome da guli kozu s ledja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *