Не мора Европа, па то су њени. Шта је са осталима?

0
(0)

Нека хрватска деца играла утакмицу у мајицама Францетићеве Црне легије. у Широком Бријегу, БиХ.

То ме не изненађује, а не верујем да икога и може да изненади, после година и деценија облачења чак и сасвим мале деце у усташке униформе, слављења усташтва, Јасеновца и Градишке Старе и осталих ‘вредности’ тог фанатизованог, болесног друштва.

Оно што ми је отужно су коментари или боље речено начин на који наши медији и портали о томе говоре, односно она наизоставна реченица којом 99% тих текстова завршавају, или која се обавезно негде провуче, реченица која после толико времена понижава сваког ко има иоле самопоштовања и националног поноса и достојанства. То је толико шизофрен поступак, да личи на оно као да, рецимо, се девојка јада нечовеку јој је сиује да је онај, који јој је запалио кућу и затро фамилију, почупао за косу, отприлике.

,,… а Европа ћути.“

Колики слепац треба да будеш да очекујеш да реагује на мајице онај ко није реаговао на затирање? Тзв. ‘Олуја“, ало? Онда логори и мучилишта у Вуковару, (Насилно узимање органа од Срба тамо је почело, с тим је имала везе злогласна лекарка Весна Босанац. Ко је Роберт де ла Фаве и чиме се бавио, где је претходно био на задатку новинар Ле Фигароа Xавиер Бернард Гаултиер који је 1996. нађен обешен у Шпанији, у чину наводног самоубиства… све је то повезано клупко о коме Европа ћути деценијама. )

Европа је ћутала, и не само што је ћутала него је дозволила да се Вуковар представља као град херој. Стаљинград, јбте.

Деценијама певају Убиј Србина. Европа ћути. Отели су Србима имовину. И шта – Европа ћути. Па да ли је Колинда рекла пре неки дан да Србима неће исплатити зарађене пензије и ником ништа.

И Европа је ћутала.

И Европа ће увек ћутати, шта год они урадили, док год раде нама јер им је Европа саучесник и покровитељ.

Пустите сад Европу. Ћути ту још неко, једнако колико и Европа, а ко то не би смео. Ниједном и ниједан испад Хрватске још неко није осудио. А није Европа.

Grey Carter

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Русија: Могућ прекид дијалога са ЕУ

5 (2) Русија може да прекине дијалог са Бриселом, рекао је министар спољних послова Русије …

Вучићу, ево стигла ти најновија понуда од ЕУ, на чело да је натакнеш!

5 (9) Председник Србије Александар Вучић рекао је да се нада да ће ЕУ разумети …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend