„Не промени Устава“

„Не промени Устава“

Неформална иницијатива „Не промени Устава“ позива све опозиционе странке, покрете, удружења и остале организације на заједничку кампању против предложених измена Устава. Бојкот референдума није и не може бити опција пошто након усвајања новог Закона о референдуму више не постоји цензус, односно за успешност референдума сада није потребно да изађе више од 50 одсто уписаних у бирачки списак.

Захтевамо да се референдум одложи, измене и допуне закона врате на претходно стање и тек онда да се размотри заказивање новог датум за одржавање референдума и са прецизније формулисаним питањем.

„Не промени Устава“

Измене Устава у предложеном облику не гарантују никакву независност правосудног система, већ се предвиђа усвајање одређених закона и промена током наредне две године. Толико о наводној бризи ресорне министарке Маје Поповић и ове власти за правну сигурност грађана Републике Србије и хитности за променом Устава. С тим у вези, у складу са могућностима водићемо активну кампању против најављених уставних промена, тј. водићемо кампању која ће имати за циљ да повећа излазност и осигура више гласова против најављене промене Устава.

Ауторитарна власт Александра Вучића нема демократски капацитет да изведе било какве промене Устава у овом тренутку, док су грађани на улици показали шта мисле о, између осталог, и новом Закону о референдуму.

Наша земља, наш Устав.

Неформална иницијатива „Не промени Устава“

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Зашто треба изаћи на референдум и заокружити НЕ?

Зашто треба изаћи на референдум и заокружити НЕ?

Поштовани грађани Србије, уверен сам да се ових дана многи од вас питају да ли …

Србија опет била блокирана, дошло до више инцидената

Србија опет била блокирана, дошло до више инцидената

Широм земље одржане су блокаде путева које организује Савез еколошких организација Србије. Блокиран је био …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *