четвртак , 24 септембра 2020

„Не треба ми стипендија од власти која затире српски народ и православље“

5
(3)

„Kао Српкињи, вјерници СПЦ али и Црногорки и космополити мени моја духовност, част, људско достојанство, разум и патриотизам не дозвољавају да имам било какве везе са свим тим, нити да прећутно гледам и самим тим суђелујем у покушајима затирања мог Српског народа и мог православља у овој држави.“

Много пута до сада Пљевљаци су показали истинску оданост Мајки Цркви и очувању најсвјетлијих традиција Црне Горе.

Маја Чабаркапа, докторанд микробиологије на ПМФ-УЦГ, исписала је нову страницу одбране светиња и учинила поносним све Пљевљаке и слободне грађане Црне Горе.

Наиме, ова млада научница раскинула је Уговор о дођели стипендије за докторска истраживања вриједан преко 50 хиљада евра, истакавши да не жели на било који начин да има везу са влашћу која затире српски народ и православље.

О овој одлуци обавијестила је и министарку науке, Сању Дамјановић. Поруку Маје Чабаркапе преносимо интегрално.

„Поштована госпођо Дамјановић,

Силом прилика била сам принуђена да пропратим друштвено-политичке прилике у Црној Гори. Тако, већ једно мјесец и по-два активно пратим актуелна дешавања, а онда сам самоиницијативно проучила и састав тренутне Владе и вишедеценијски начин одлучивања/ђеловања, те рад парламента од 7. новембра 2016. на овамо.

Нажалост, установила сам дискриминацију, нарушавање основних људских права и недемократичност/апсолутизам. Све би ово можда некако било и „подношљиво и „фаир гаме“ да нисам примијетила и опасне, агресивне, јавне и крајње безобразне сатанистичке тенденције и ритуале оркестриране од стране владајуће гарнитуре.

Спорни „Закон о слободи вјероисповијести“ је само врх леденог бријега. Мени је заиста жао да примјетим да сте и Ви дио свега тога – поборник или неко ко све то прећутно подржава, јег Вас превасходно цијеним као стручњака али и Ваш рад у оквиру Министарства.

Kао Српкињи, вјерници СПЦ али и Црногорки и космополити мени моја духовност, част, људско достојанство, разум и патриотизам не дозвољавају да имам било какве везе са свим тим, нити да прећутно гледам и самим тим суђелујем у покушајима затирања мог српског народа и мог православља у овој држави.

Дакле, ограђујем се од ђеловања тренутне власти у Црној Гори, и обавјештавам Вас да раскидам Уговор (еффецтиве иммедиателy) о дођели стипендије за докторска истраживања у Црној Гори потписан 2.12.2019. године између Министарства науке Црне Горе, Природно-математичког факултета Универзитета Црне Горе и мене, а чији је укупни бруто износ 52 560 евра.

Докторске студије на Природно-математичком факултету Универзитета Црне Горе нећу прекидати, јег сматрам да за тим нема потребе.

Желим Вам свако добро у даљем животу и раду.“, закључила је Чабаркапа.

Извор и аутор: ИН4С.нет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Црна Гора: ДПС и Мило Ђукановић више нису власт, опозиција исвојила већину у парламенту

4.8 (4) Из изборног штаба Демократског фронта, око којег је окупљена коалиција „За будућност Црне …

Незапамћено ВИСОКА ИЗЛАЗНОСТ на изборима престравила монтенегрински режим (видео)

5 (3) Према званичним подацима на биралишта је до 13 часова изашла преко половина грађана …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *