Насловна / Србија / „Нећемо под окриљем Приштине“
"Нећемо под окриљем Приштине" 1

„Нећемо под окриљем Приштине“

Функционер Демократске странке Србије са Косова и Метохије Марко Јакшић изјавио је да није прихватљиво да српска заједница општина на Косову и Метохији буде под окриљем самопроглашене косовске државе.

„Тако нешто није и никад неће бити прихватљиво да српска заједница општина буде под окриљем независне државе Косово. Ако пак неко у Београду жели да прави сепаратне договоре са Приштиноим, онда мора да промени уставно-правни поредак државе Србије и отпише покрајину Косово и Метохију“, рекао је Јакшић за новосадски Дневник.

Он је објаснио да на северу Косова и Метохије делују институције државе Србије, и то у складу с њеним законима и Уставом.

„У том смислу, какви год буду били аранжмани предсједника Владе Србије Ивице Дачића и предсједника Владе самопроглашеног Косова Хашима Тачија, Београда и Приштине, ми ћемо се овде трудити да одбранимо те институције чувајући на тај начин и Устав Републике Србије“, констатовао је Јакшић.

Током последњег састанка Дачића и Тачија у Бриселу уз посредовање високог представника ЕУ Кетрин Ештон разговарано је о формирању заједнице српских општина на северу Косова и Метохије, односно повезивању српских самоуправа јужно од Ибра.

 

Срна, Дневник

 

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Момир Стојановић: Србија ускоро улази у период политичке нестабилности, репресивне мере власти рашће како се буде ближило коначно решење статуса КиМ 11

Момир Стојановић: Србија ускоро улази у период политичке нестабилности, репресивне мере власти рашће како се буде ближило коначно решење статуса КиМ

Уколико се актуелна власт не уразуми – а не показује знаке да је на то …

Да ли је Србија у историји имала већег идиота за председника државе од Вучића? 12

Да ли је Србија у историји имала већег идиота за председника државе од Вучића?

Директан повод за питање из наслова је такозвана „хуманитарна катастрофа“ која се у овом тренутку …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *