fbpx

У сточној храни нема афлатоксина

0
(0)

Научни институт за ветеринарство Србије обавио анализе сточне хране из „Јабуке“ и ПКБ и утврђено је да у њој нема повећаних вредности афлатоксина, сазнаје Б92.

Према резултатима анализе сточне хране из ПКБ-а и из Фабрике сточне хране „Јабука“ из Панчева, а у које је Б92 имао увид, све је у границама нормале, потврђено је из овог Института. Укупно је урађено 29 узорака, а присуство афлатоксина у свим узорцима је у дозвољеним границама, стоји у резултатима Института за ветеринарство.

Анализирани су сено, концентрат, сенажа, сојин гриз, силажа кукуруза, микс храна и сојине погаче… Резултати су задовољавајући, јер је присуство афлатоксина у дозвољеним границама, кажу у Институту за ветеринарство.

Подсетимо, Министарство пољопривреде почело је са ванредним контролама сточне хране на фармама и у фабрикама, као и анализама кукуруза из робних резерви. Узимању узорака из ПКБ-а и панчевачке фабрике током претходна два дана присуствовао је и министар пољопривреде Горан Кнежевић. 

Ванредна контрола биће обављена на свих 76 фарми у Србији и уколико се утврди да је храна добра биће и даље испоручивана фармама, рекао је раније данас министар пољопривреде Горан Кнежевић.

 

Б92

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Укинути прелевмани за свињетину и млеко из ЕУ, Вучић сатире српску пољопривреду

0 (0) Влада Србије укинула је увозне таксе за млеко и млечне производе и свињетину …

Производимо и пијемо млеко лошег квалитета

0 (0) На тржишту Србије ни 50 одсто млека не спада у „екстра класу“ и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *