fbpx
Насловна / Србија / У сточној храни нема афлатоксина

У сточној храни нема афлатоксина

Научни институт за ветеринарство Србије обавио анализе сточне хране из „Јабуке“ и ПКБ и утврђено је да у њој нема повећаних вредности афлатоксина, сазнаје Б92.

Према резултатима анализе сточне хране из ПКБ-а и из Фабрике сточне хране „Јабука“ из Панчева, а у које је Б92 имао увид, све је у границама нормале, потврђено је из овог Института. Укупно је урађено 29 узорака, а присуство афлатоксина у свим узорцима је у дозвољеним границама, стоји у резултатима Института за ветеринарство.

Анализирани су сено, концентрат, сенажа, сојин гриз, силажа кукуруза, микс храна и сојине погаче… Резултати су задовољавајући, јер је присуство афлатоксина у дозвољеним границама, кажу у Институту за ветеринарство.

Подсетимо, Министарство пољопривреде почело је са ванредним контролама сточне хране на фармама и у фабрикама, као и анализама кукуруза из робних резерви. Узимању узорака из ПКБ-а и панчевачке фабрике током претходна два дана присуствовао је и министар пољопривреде Горан Кнежевић. 

Ванредна контрола биће обављена на свих 76 фарми у Србији и уколико се утврди да је храна добра биће и даље испоручивана фармама, рекао је раније данас министар пољопривреде Горан Кнежевић.

 

Б92

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ако држава не продужи заштиту млекара, на хиљаде музних крава иде на принудно клање

Београд — Асоцијација пољопривредника апеловала је на Владу Србије да продужи трајање царинске заштите (прелевмана) …

Од Нове године српско млеко и млекари без икакве заштите, увоз неограничен и без плаћања царине!

Београд – Држава од 1. јануара 2017. године укида прелевмане на увоз млека и млечних …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *