„Недимовићу, је л’ стварно не знаш каква је ситуација у ратарству?“
Pancevo, 2. jula 2013 - Kombajn u pancevackom ataru na poljoprivrednom dobru Vojvodina Starcevo gde je pocela zetva psenice. Ocekuje se prinos od oko 6,5 tona po hektaru. FOTO TANJUG / BOGDAN PETROV / dmm

„Недимовићу, је л’ стварно не знаш каква је ситуација у ратарству?“

5
(3)

Како је могуће да Бранислав Недимовић може да буде министар пољопривреде у влади Србије када изјављује неистине, попут тога да ћемо од кукуруза имати зараду од милијарду еура или да није касна сетва, пита се Дејан Булатовић, потпредседник Странке слободе и правде, у саопштењу за јавност.

Иза пласирања измишљених информација крије се намера министра Недимовића да не преузме одговорност што се, због увођења забране изласка на њиве паорима, каснило са заштитом жита. То се показало у жетви – жито је испод просека, у великој мери је подбацило.

Што се кукуруза тиче, Недимовић каже да је просек приноса у Србији дванаест и по тона по хектару, што није тачно – просек је седам и по тона по хектару. Каже и да смо пети у свету по производњи и да ћемо од кукуруза зарадити милијарду еура:

– То су ноторне лажи. Па само на светском нивоу је промет кукурузом девет милијарди долара! Далеко од тога и да је Србија на петом месту, кад се само у Америци произведе 250 милиона тона кукуруза на годишњем нивоу – каже Булатовић, и додаје:

– Далеко смо ми од тога, ово знају сви паори у Србији. Ми смо на 15. Или 16. месту, ако баш хоћете табеларно. Али оно што је страшно је што министар Недимовић пласира измишљотине у медијима које контролише власт, покушавајући да свој рад и рад ове власти прикаже успешним.

Србин.инфо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Минимална зарада у Србији три пута нижа од нормалне плате потребне за живот

Минимална зарада у Србији три пута нижа од нормалне плате потребне за живот

5 (8) Данас је у Медија Центру у Београду представљен концепт Регионалне најниже плате за …

Синиша Љепојевић: Готово је, свет је већ неповратно подељен

Синиша Љепојевић: Готово је, свет је већ неповратно подељен

5 (3) Тектонска промена се већ десила – на глобалном нивоу постоје два одвојена света, …

Један коментар

  1. Kakve kvalifikacije ima Nedimović pa je ministar poljoprivrede? Nikakve! Ali, pošto je mu je Andrej Vučić dobar drugar onda je to sasvim dovoljno.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend