Нема ЕУ, вратимо царине

0
(0)

ИЗВОР: ТАНЈУГ
Београд — Генерални директор „Дунав храна групе“ Слободан Петровић изјавио је да је ова година била изузетно тешка за привреду.

Он оцењује да ће 2012. бити још тежа првенствено због спољних, али и унутрашњих фактора који се односе на предстојеће изборе и промену владе у Србији који ће „донети пар месеци затишја“.

Петровић, који је и генерални директор Имлека је истакао да се мора радити на неколико фронтова, а најпре олакшати положај привреде и смањити оптерећење привреде и трошкове за администрацију.

Према његовим речима, неопходно је преиспитати и нашу политику према европској заједници када је реч о заштитним царинама. 

„Усвојили смо (прелазни трговински) споразум унилатерално и почели да га примењујемо, а он је подразумевао скидање заштитних мера за нашу привреду од увозника, увозне опреме и материјала и робе“, рекао је Петровић, напомињући да се те царине у овом тренутку практично своде на нулу. 

Он је казао да сматра да би од 2012. или 2013. године „морали то да променимо и поново преговарамо са европском заједницом јер је очигледно да за наредних пет година, сигурно нећемо ући у европску заједницу“. 

„Мислим да би наша држава морала да преговара да врати део тих заштиних мера, иначе ће наша привреда, изузетно тешко опстати“, нагласио је Петровић, указујући да српска привреда има проблем са пласманом робе на домаће тржиште јер је увозна роба јефтинија.

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић: Србија набавља америчко-немачку вакцину против короне

1 (1) Србија ће до марта добити 350.000 доза вакцине против вируса корона америчко-немачког произвођача …

ГОРЕ УЛИЦЕ НАПУЉА: Хиљаде устале против корона мера, жестоки сукоби са полицијом (видео)

5 (3) Око две хиљаде људи скупило се у петак увече на тргу Санта Луција …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend