Нема више никаквог дијалога а изборну трку слободно изволи трчи сам!

Нема више никаквог дијалога а изборну трку слободно изволи трчи сам!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је битно да међународна заједница и Европа саопште да ли ће ускоро бити укинуте косовске таксе на робу из Србије, односно да ли ће бити настављен дијалог, како би знао да ли да се организују ванредни избори или не.

“Ако нема дијалога, нема сметњи да идемо на изборе. Зато је битно да знамо желе ли они разговоре… Мислим да је важно да водимо рачуна о државним интересима. И зато хоћемо одговор од Европљана и Приштине. Ако неће да буде укидања такси, онда да пружимо шансу и Харадинајевој идеји да ме скину са власти. А то се ради на изборима”, рекао је Вучић.

Он је додао да је спреман да саслуша све тврдње о томе да бирачки списак не ваља и да се све евентуалне неправилности исправе.

“Нека промене слободно… Али то су празне приче. Ваљда је боље да не говорим какво је стварно стање у јавном мњењу. Плашим се да би се неки разочарали”, рекао је Вучић.

ЕУ да снажније утиче на Приштину
Вучић је апеловао је на Европску унију да још снажније утиче на Приштину да укине таксе за увоз српске робе и да буде јаснија и одређенија у њиховим захтевима према албанској страни.

Вучић је замолио Приштину да укине таксе и додао да сматра да је важно наставити разговоре са Приштином.

“Молим их да ти њихови захтеви према албанској страни буду јаснији и одређенији, не зато што бих се томе радовао, већ зато што нам је страшно важно да наставимо да разговарамо због Срба на Kосову и Метохији и нас”, рекао је Вучић.

Он је казао да је чуо из Приштине да је основни циљ такси нанети Србији економску и политичку штету.

“Ја не мислим да је озбиљан приступ неких људи који сматрају да су неки државници, а да им се политика своди да некоме нанесу штету”, рекао је Вучић.

Вучић је казао да није на Србији да “показује мишиће, већ разум” и да тражи разговоре, јер како је додао “моли албанску страну да укине таксе јер без тих решења имаћемо политичке и економске проблеме”.

“Што се нас тиче, ми смо веома спремни увек да разговарамо, да видимо и докле се стигло са Заједницом српских општина и какве то идеје имају о коначном решењу. Видим да је то да Србија призна незавидсност Kосова, а шта има Србија и Срби од тога имају, још нисам добио ниједан одговор из Приштине”, казао је Вучић.

Додао је да је питање колико дуго ће економски раст бити одржив без стабилности и стварних дугорочних решења.

“Јасно је да не желе никакве договоре ако не укину таксе и да не желе да праве компромисе и да је њихова политика – политика уцене”, рекао је Вучић.

Он је негирао изјаву председника Скупштине Kосова Kадрија Весељија да му је председник Русије Владимир Путин саопштио да мора да призна независност Kосова.

“Ја то нисам чуо од Путина, али можда је Весељи дошао до тога. Мени је Путин све супротно од тога рекао”, рекао је Вучић.

Н1

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Само 15 одсто грађана Србије верује судству

Само 15 одсто грађана Србије верује судству

Миодраг Мајић: Правосуђе једноставно не успева да се избори за своју позицију. Поред свих мањкавости …

Вучићу, престани да лажеш и да се кревељиш, гаса у складиштима имамо на претек!

Вучићу, престани да лажеш и да се кревељиш, гаса у складиштима имамо на претек!

Србија тренутно нема никаквих проблема са гасом и у подземним складиштима има довољних количина, рекао …

2 Коментара

  1. A STA LI TI, JADO, LUDARO, TRABUNJAS, POSLE ONOG DEBAKLA JUCE!?

  2. odlikovani ,,drzavnik,, iz ustasluka dotumarali, navalio na arnaute i takse, ko da nije to sa pobratimom zmijom poganom sve davno dogovorio.
    — saka jada umesto da struze drva po Srbiji, i narod ima sa cim vatre loziti, oni ucenjuju i prete iljadama godina staroj i kulturnoj SRBIJI. — dokad guzve, larme, cike i vike, do tad ce u crnu rupu ,,kosovo,, zvanu upadati pare poreskih obaveznika, gde se ne zna gde pare odose al ko opravdanje za pljackanje dobro mesto nadjose za ove bosansko ustaske dodjose.
    — ispade jos da mu Rus naredio arnaute priznati i medju civilizovane narode uvesti a ne njegovi zapadni ,,prijatelji,, kojima je vazno njegovo prijateljstvo ko precistoj ani krvatici do nekog obdarenog servijanca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *